• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terör tehdidinin beli kırılmıştır
26 Eylül 2015 Cumartesi 10:29

"Terör tehdidinin beli kırılmıştır"

Başbakan Davutoğlu, 'Bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye'ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye'ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır" dedi.

Davutoğlu, BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York'ta TÜRKEN Vakfı'nın yemeğinde yaptığı konuşmada, çevre ülkelerde yaşanan çatışmalar ve Türkiye'nin terörle mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye gibi kritik coğrafyada bulunan ülkelerin, milletlerin sınavlarının da çetin olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Çok zorlu günlerin içinden geçiyoruz. Etrafımız ateş çemberiyle sarılmış. Suriye'de, Ukrayna'da, Irak'ta, Lübnan'da, Yemen'de, Libya'da iç savaşlar ülkelerin devlet yapılarını çatlatmış sosyal dokularını neredeyse tarumar etmiş durumdadır" dedi.

Yunanistan ve Avrupa'daki ekonomik sorunlar ve işsizliğe de değinen Davutoğlu, "Bütün bu ekonomik ve siyasi yumakların, sorunların ortasında Türkiye hem demokrasisini güçlü bir şekilde yaşatmak hem ekonomik kalkınmasını temin etmek hem de çevreye istikrar ihraç eden ve dünyada küresel barışa katkıda bulunan bir ülke olmak durumunda" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasında son dönemdeki terör olaylarına da değinerek, 20-23 Temmuz arasında DAEŞ, DHKP-C ve PKK terör örgütlerinin saldırılarına muhatap olduklarını söyledi.

Bu saldırılar karşısında her üç terör örgütüne karşı eş zamanlı operasyon başlattıklarını hatırlatan Davutoğlu, "Bu eşzamanlı operasyonla bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye'ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır. Kuzey Irak'ta PKK'nın barındığı sığınaklar, mühimmat depoları, karargahlar, Suriye'de sınırımızda DAEŞ'in Türkiye'ye dönük tehdit oluşturan bütün yapıları ve sığınakları, barınakları önemli ölçüde etkisiz kılınmış, ülke içinde de, şehirlerimizde ve kırsal alanda kamu düzeni ve egemenliğinin sağlanması yönünde büyük bir mesafe katedilmiştir" dedi.

"1 Kasım seçimlerine giderken ülkemizde demokrasiyi hakim, kamu düzenini mutlak anlamda egemen kılmak en önemli hedefimizdir" diye konuşan Davutoğlu, özgürlük ve güvenlik arasındaki dengeyi sağlarken insan hakları ve özgürlüklerin temel alanlarını tahkim edeceklerini, özgürlük alanlarının yaşayabilmesi için de kamu düzenine yönelik tehditleri bertaraf edeceklerini söyledi.

"Sivil toplum çalışmalarımız daha çok gündeme gelmeli"

Davutoğlu, vatandaşların küresel alana açılmalarının önemine de değinerek, "Dünyanın en önemli ve en kritik coğrafyasından çıkan insanlarımız küresel alana ne kadar açılırlar ve dünyanın her yerinde ne kadar çok ekonomik kültürel ve siyasi faaliyet yaparlarsa gücümüz o kadar artar ve tahkim edilir" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkelerin dinamizminin insanların hareket kabiliyetiyle ölçüleceğini kaydeden Davutoğlu, ABD'de en fazla öğrencisi olan ülkeler arasında Türkiye'nin ilk 10'a girdiğini anlattı.

Davutoğlu, ufuklarını açarak Amerika'ya gelen öğrencilere burada sahip çıkılması gerektiğini kaydederek, bu sahip çıkışın büyükelçilikler aracılığıyla olabileceği gibi sivil toplum örgütleri aracılığıyla da olabileceğini dile getirdi. Davutoğlu, "ABD'deki öğrencilerin bulundukları şartlarda en iyi şekilde eğitim almalarını temin etmek ve onların ülkeyle olan derin kültürel bağlarının muhafaza edilmesini sağlamak ve uygun kültürel ortam oluşturmak üzere harekete geçen TÜRGEV ve Ensar Vakfı, TÜRKEN Vakfı şeklinde bugün ABD'de örgütlenip son derece önemli bir faaliyetin temelini atmış bulunuyorlar" diye konuştu.

TÜRKEN'in faaliyetlerinin sadece eğitim değil ABD'de bir sivil toplum ve Türkiye'yi temsil faaliyeti olarak da son derece önemli olduğunu ifade eden Davutoğlu, daha fazla sivil toplum kuruluşunun bu faaliyetlerde yer almasını önemli bulduklarını dile getirdi. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yurt dışında faaliyet göstermekle birlikte her an Türkiye'yi karalamak, Türkiye aleyhinde yürütülen kampanyalara malzeme taşımak gibi son derece zelil faaliyetler içinde bulunan yapılarla karşılaştırıldığında şu anda sivil toplum çalışmalarımızın çok daha yoğun bir şekilde dünya gündemine gelmesi lazım. Bugün dünyanın her yerinde yükselen bir ülke olarak Türkiye'nin doğru tanıtılması sivil toplum kuruluşlarımızın yapacağı faaliyetlerle de doğrudan ilgilidir."

Davutoğlu, Müslüman öğrenciyle buluştu

Davutoğlu, yemek öncesi ABD’nin Teksas eyaletinde öğretmenine göstermek için okula götürdüğü elektronik saatin bomba sanılması üzerine kelepçelenerek gözaltına alınan Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed ile de görüştü. Davutoğlu, Muhammed ve ailesi ile bir süre sohbet etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA