• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terör örgütlerine karşı ortak tavır içindeyiz
25 Aralık 2014 Perşembe 18:01

"Terör örgütlerine karşı ortak tavır içindeyiz"

Başbakan Davutoğlu, "Gerek DEAŞ gibi terör örgütleri, gerekse onyıllardır Irak topraklarından Türkiye'ye saldırılar yürüten bütün terör örgütlerine karşı ortak bir tavır içindeyiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Gerek DEAŞ gibi son dönemde çıkan terör örgütleri ve Irak'ı Suriye'yi kendisine bir alan olarak seçen terör örgütleri, gerekse onyıllardır Irak topraklarından Türkiye'ye saldırılar yürüten PKK terör örgütü gibi bütün terör örgütlerine karşı ortak bir tavır içindeyiz. Irak'ın güvenliği bağlamında her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

Davutoğlu, "Yabancı savaşçılar konusunda gerek Irak'ta gerek Suriye'de hiçbir yabancı savaşçının olmaması. Ama gerçek anlamda hiçbir yabancı savaşçının ne Suriye rejimi safında savaşan yabancı savaşçılar ne de DEAŞ gibi dışarıdan gelerek, orada hakimiyet kurmaya çalışan terörist örgütler safında savaşan yabancı savaşçılara Suriye kapatılmalı." şeklinde konuştu.

İbadi: Türkiye ile ilişkileri geliştirme arzusundayız

Irak Başbakanı İbadi de yaptığı konuşmada Irak petrollerinin Türk topraklarından geçerek dünya pazarına ihraç edilmesini istediklerini söyledi.

İbadi, Türkiye ve Irak'ın egemenliği bağlamında ilişkileri ekonomik, siyasi, ticari, güvenlik ve askeri bütün alanlarda geliştirme arzusu içinde olduklarını bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA