• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terör operasyonlarında 35 terörist etkisiz hale getirildi
15 Mayıs 2016 Pazar 14:06

Terör operasyonlarında 35 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde 18, Şırnak'ta 8, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 4, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütüne yönelik son operasyonlarda 35 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 13-14 Mayıs'ta, güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamaya göre, operasyonlarda, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde 18, Şırnak'ta 8, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 4, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Nusaybin'de daha önceki operasyonlarda etkisiz hale getirilen 2 teröristin de cenazesi bulundu. Şimdiye kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı, Şırnak'ta 369, Nusaybin'de 373'e ulaştı.

Operasyonlarda ayrıca, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde barınak, sığınak, mağara ve Doçka uçaksavar silah mevzileri, Şırnak'ta 4 ve Uludere ilçesinde 3, Nusaybin'de 6 patlayıcı madde tespit edilerek imha edildi.

Şırnak'ta bir terörist ile Mardin'in Dargeçit ilçesinde "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan aranan 3 kişi, iki av tüfeği ve bir kurusıkı tabanca ile yakalandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçtıkları belirlenen bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA