• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terim in yerine Scolari geliyor
17 Ekim 2009 Cumartesi 15:05

Terim' in yerine Scolari geliyor

Fatih Terim'den boşanlan teknik direktörlük görevi için 2002 Dünya Kupası yarı finalinde Brezilya ile bizi eleyerek finale kalan Luiz Felipe Scolari ile el sıkışıldı.
2010 Dünya Kupası Eleme gruplarını 3. bitirerek Afrika'ya gitmeye hak kazanamayan Milli Takımımızın Teknik Direktörü Fatih Terim'in istifa etmesinin ardından Futbol Federasyonu'nun, 2002 Dünya Kupası yarı final maçında Brezilya ile bizi eleyerek finale kalan Luiz Felipe Scolari ile anlaştığı öğrenildi.

Fanatik gazetesinin haberine göre; Terim’in istifası sonrasında teknik direktör arayışlarını sürdüren Futbol Federasyonu, Avrupa’nın üst düzey ülkelerinde görev yapan meslektaşlarıyla temasa geçerek, “Sözleşmesi bitmiş, kariyerli hocalarınız var mı?” sorusunu yöneltmişti. Alman Futbol Federasyonu, Lutfi Arıboğan aracılığıyla kurulan temasa iki isimle yanıt verdi: Felix Magath, Jupp Heynckes... Wolfsburg’da görev yapan Magath ve Leverkusen’i çalıştıran Heynckes’in sözleşmeleri incelendi, ikisinin de ayrılmasının imkânsız olduğu öğrenildi. Bu gelişme üzerine başka arayışlara yönelen federasyon, Luiz Felipe Scolari ile sıcak temasa geçti. Özbekistan’ın Bunyodkor takımını çalıştıran ve sözleşmesi 2010 yılı Haziran ayında sona erecek olan Scolari ile prensipte anlaşıldı. Portekiz efsanesini yarattığı kadroyla birlikte gelmeyi planlayan Scolari’yle maddi konularda da büyük oranda el sıkışıldığı vurgulandı.

BİZİ ELEMİŞTİ
Felipe Scolari, Brezilya'nın başındayken 2002 Dünya Kupası yarı final maçında bizi eleyerek takımı finale kalmış ve finalde Almanya'yı yenerek kupayı kazanmıştı. Milli Takımımız o turnuvada Dünya 3.'sü olmuştu.

Felipe Scolari şu anda Özbekistan 1. Ligi takımlarından Bunyodkor'da görev yapıyor ve sözleşmesi 2010 Haziran'da sona erecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA