• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Temsili Başkan Nesibe Nur Balcı oldu
23 Nisan 2011 Cumartesi 12:28

Temsili Başkan Nesibe Nur Balcı oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, koltuğunu Selçuklu Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu 6ncı sınıf öğrencisi Nesibe Nur Balcıya devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Nesibe Nur Balcı oturdu.

Selçuklu Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Nesibe Nur Balcı, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yusuf Yılmaz, Okul Müdürü Gülizar Erbaş, öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte Başkan Akyürek’i makamında ziyaret etti.

Makamını Nesibe Nur Balcı’ya teslim eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Konya’da eğitim alanında son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, 7 yılda önce 70 kişilik sınıflarda okuyan çocukların artık 30-40 kişilik sınıflarda okuduğunu, hedeflerinin önce tüm okullarda 30 kişilik sınıflar, ardından da tekli eğitim olduğunu söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak okul bahçelerine ve okulların fiziki düzenlemelerine 20 milyon TL harcadıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Şu anda Valimizin koordinasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte, İl Genel Meclis Başkanlığımızın da katılımıyla 3 yıllık bir plan hazırlıyoruz. 3 yıl sonra yeni bir aşamaya geçeceğiz. Hedefimiz Türkiye’de eğitimde bir numara olmak” dedi.

Temsili Başkan Nesibe Nur Balcı ise, oturduğu başkanlık makamında halka yararlı olmaya çalışacağını, Konya’nın gelişimi için mevcut projelere yenilerini ilave edeceğini söyledi. Balcı, daha sonra ilgili birimleri telefonla arayarak okullar, engelliler ve gençler için gerçekleştirmek istediği projelerin yapılmasıyla ilgili talimat verdi.

Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Nesibe Nur Balcı, arkadaşları ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler verdi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA