• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Temsilciler Meclisi de onayladı
02 Ocak 2013 Çarşamba 10:31

Temsilciler Meclisi de onayladı

ABD'de ''mali uçurum''dan kurtulmayı öngören tasarıyı, Senato'dan sonra Temsilciler Meclisi de onayladı.
Tasarı, meclisten 167'e karşı 257 oyla geçti. Oyların partilere göre dağılımına bakıldığında, Demokratların 172'si ''evet'', 16'sı ''hayır'' oyu kullanırken, Cumhuriyetçilerin 85'i tasarıya ''evet'' oyu kullandı, 151 Cumhuriyetçi ise tasarıya ''hayır'' dedi.
Tasarı uyarınca, otomatik harcama kesintilerinin 2 aylığına ertelenmesi, yıllık gelirleri 400 bin dolar ve aşağı olan bireyler ile yıllık geliri 450 bin dolar ve aşağı olan ailelerin önceki başkan George W. Bush dönemi vergi indirimlerinin devam etmesi ve işsizlik maaşları ödemesinin bir yıl daha uzatılması öngörülüyor.
 -Sancılı oylama süreci...-
Ancak, tasarının meclis tarafından onaylanması süreci sancılı geçti. Temsilciler Meclisi'nde hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler Senato'nun geçirdiği tasarıyı inceledi. İki taraftan da, Senato'nun geçirdiği tasarıya yönelik bazı memnuniyetsizlikler dile getirildi.
Obama, tatiline devam edecek
ABD Başkanı Barack Obama,  ''mali uçurum''dan kurtulmayı öngören tasarının Temsilciler Meclisi'nde onaylanmasının ardından tatiline devam etmek üzere Hawaii'ye döndü.
Obama, tasarının geçmesinin ardından Beyaz Saray'dan yapılan basın açıklaması sonrasında ABD Başkanlık uçağı Air Force ile Hawaii'ye hareket etti. Barack Obama, ''mali uçurum'' sorunu dolayısıyla yılbaşı tatili için ailesiyle gittiği Hawaii'den, Noel ertesinde geri dönmüştü.
-''Bugün bunu başardık''-
Obama, tasarının meclisten geçmesinin ardından Beyaz Saray'da, Kongre'nin anlaşmasında önemli payı olan Başkan Yardımcısı Joe Biden ile birlikte kameraların karşısına geçti.
Obama, tasarı sayesinde Amerikalıların yüzde 98'i ile, küçük ölçekli işletmelerin yüzde 97'sinin vergilerinde artış görmeyeceğini ve 2 milyon civarındaki işsize, iş bulana kadar işsizlik yardımlarının devam edeceğini söyledi.
Obama, seçim kampanyasında, orta sınıfın pahasına, zenginlerin yararına olan vergi kodlarının değiştirilmesi gerektiğini söylediğini hatırlatarak, ''Bugün bunu başardık'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA