• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Temiz Evim Projesi yüzleri güldürüyor
13 Haziran 2016 Pazartesi 16:28

'Temiz Evim Projesi' yüzleri güldürüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca desteklenen "Temiz Evim Projesi" ile yardıma muhtaç, bakacak kimsesi bulunmayan ve günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan vatandaşların hayatı kolaylaştırılıyor.

Çamaş Kaymakamlığınca hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca desteklenen "Temiz Evim Projesi" ile yardıma muhtaç, bakacak kimsesi bulunmayan ve günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan vatandaşların hayatı kolaylaştırılıyor.

İlçede 30 ailenin yararlandığı "Temiz Evim Projesi" hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Hasan Gökpınar, "Temiz Evim Projesi"ni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle yürüttüklerini belirterek "İlçede tespit ettiğimiz 65 yaş üstü, engelli ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza temizlik hizmeti veriyoruz." dedi.

Gökpınar, aynı zamanda bu vatandaşların yemeklerini de yaptıklarını ifade ederek "İlaçlarını kontrol ediyoruz. İlaçlarını dozunda ve düzenli olarak almalarını sağlıyoruz. Ödemeleri gereken faturalarının da takibini yapıyoruz. Tüm bu hizmetleri hazırladığımız proje kapsamında vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunuyoruz." diye konuştu.

''Çalışan personelimiz, tek başına yaşayan vatandaşlarımıza arkadaşlık yapıyor''

Projenin finansmanını Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce sağladıklarını dile getiren Gökpınar, "Yöre halkının çoğu gurbetçi. Çocukları diğer illerde çalışmak durumunda olan insanlar. Gurbette yaşayan vatandaşlarımızın anne babaları burada yapayalnız kalmış durumda. Proje kapsamında çalışan personelimiz, burada yapayalnız durumda, tek başına yaşayan vatandaşlarımıza aynı zamanda dostluk, arkadaşlık yapıyor. Onlarla sohbet ediyor, birlikte çay içiyor, yemek yiyor. Onlara aile sıcaklığını yaşatıyor. Bu mübarek ramazan ayında amacına ulaşan, sosyal devlet ilkesini yansıtan bir proje olarak değerlendiriyoruz."ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA