• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Televizyon sektöründe yeni tür!
17 Nisan 2009 Cuma 16:49

Televizyon sektöründe yeni tür!

Elektronik devi Samsung, televizyon sektörüne 'yeni bir tür' hediye etti.
Elektronik devi Samsung, televizyon sektörüne 'yeni bir tür' hediye etti.

Şirket, piyasaya sunduğu LED TV serisiyle; mega kontrast oranları, muhteşem incelik, kusursuz tasarım ve üstün enerji verimliliği vaad ediyor.

Tüketici elektroniği ve ileri teknoloji çözümleri konusunda dünyanın öncü şirketlerinden Samsung Electronics ve Türkiye'deki ana distribütörü Anadolu Elektronik ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısı ile yeni ürünleri 'LED TV' serisini tanıtarak, düz ekran TV (FPTV) pazarındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Anadolu Grubu Otomotiv ve Elektronik Grup Başkanı, Anadolu Elektronik Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Eser, Samsung Electronics Türkiye Genel Müdürü C.S.Lee, Anadolu Elektronik Genel Müdürü Serdar Güray'ın katılımı ile gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan Kamil Eser; küresel ekonomik şartlara rağmen 2009 ve sonrası için kendilerine iddialı hedefler koyduklarını söyledi. 2011 yılında ciro hedeflerinin 1 milyar TL olarak belirlendiğini kaydetti.

Samsung Electronics Türkiye Genel Müdürü C.S.Lee de, "Küresel ekonomideki belirsizliklerin yol açtığı zorlayıcı pazar koşullarına rağmen, Samsung markalı TV'lerin ve özellikle LCD TV'lerin satışlarında Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Ortadoğu ve Afrika bölgesinde güçlü bir büyüme kaydedildi. Bugün pazara sunduğumuz ve 'tüm dünyada görüntü kalitesinde yeni bir çığır açacak' light emitting diode aydınlatma teknolojisini içeren ultra ince LED TV serisi ile tüketicilerimizin bu güvenini pekiştirmeyi umuyoruz." şeklinde konuştu.

Literatürde 'Mega' olarak adlandırılacak, yüksek seviyede dinamik kontrast oranları ve çığır açan aydınlatma kaynağı ile öne çıkacak LED TV'ler ile Samsung'un 2009 yılını da pazar lideri olarak tamamlayacağına inandığını dile getiren Anadolu Elektronik Genel Müdürü Serdar Güray ise ekonomideki olumsuz koşullara rağmen 2009'un ilk 2 ayındaki verilere göre Samsung'un sektör liderliği konumunu korumaya devam ettiğini söyledi. Anadolu Elektronik'in 300 milyon TL olan 2008 cirosunu, 2009 yılında 400 milyon TL ve 2008 yılında yüzde 20 olan pazar payını da yüzde 23 olarak hedeflediklerini vurguladı.

FPTV üreticileri arasında yüzde 6,7'lik ÖTV indirimini tamamen tüketicilere yansıtan tek marka olduğunu hatırlatan Güray, Samsung LED TV serileri ile de tüketicilere eşsiz fırsatlar sunmaya devam edeceklerini belirtti. Serdar Güray "Halihazırda 80 adet olan Samsung Digital Plazalarımızı, 2009 yılı sonuna kadar 100 adede ulaştırmayı hedefliyoruz. Son olarak İskenderun'da bir Samsung Digital Plaza açtık, sırada Batman var. Bu yıl içinde hedefimiz Türkiye'nin hemen her noktasında bir Samsung Digital Plaza açmak." diye konuştu.
Dünyayı etkileyen ekonomik durgunluğa rağmen Türkiye'de olduğu gibi dünyada da 2008'i lider konumda tamamlayan Samsung Electronics, liderliğini 2009'un ilk 3 ayında da sürdürdü. Son 10 çeyrektir adet bazında yeni bir rekora imza atan ve ard arda 12 çeyrektir de ciro bazında birinci olan Samsung; bu performansıyla dünya pazarındaki liderlik konumunu da pekiştirmiş oldu. Uluslararası araştırma şirketi DisplaySearch'ün raporuna göre, 2008 yılının dördüncü çeyreğinde rekor sayılacak bir satış gerçekleştiren Samsung 10,2 milyon adetlik TV satışı ile 6,73 milyar USD'lık ciroya ulaştı. Bu rakamlarla, satış hacmi bazında pazar payı yüzde 17,7; ciro bazında pazar payı ise yüzde 22 oldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA