• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Telefonla Almanları dolandırdılar
25 Aralık 2014 Perşembe 14:32

Telefonla Almanları dolandırdılar

Almanya'da yaşayan Türkleri ve Almanları arayıp, kazandıkları hediyenin vergi ve masraflarını isteyerek dolandırdığı öne sürülen 75 şüpheliye yeni gözaltılarla 12 kişi daha katıldı.

Almanya'da yaşayan Türkleri ve Almanları arayıp, kazandıkları hediyenin vergi ve masraflarını isteyerek dolandırdığı öne sürülen 12 şüpheli daha gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce sürdürülen soruşturma kapsamında, iki gün önce İstanbul ve İzmir'de yakalanan 75 şüphelinin sorgulamaları sürerken, olaya karıştıkları iddia edilen 12 kişi daha yakalandı.

Almanya'da yaşayan Türkleri ve Almanları, 2010'dan bu yana telefonla dolandırdığı öne sürülen şüpheliler hakkında, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüte adam toplamak, suçu bildiği halde bilgi vermemek, örgüt faaliyetleri kapsamında sınırı aşan nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 87 şüpheliden 12'sinin soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldığı, 75'inin ise işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Bu arada, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 24 bilgisayar, 21 hafıza kartı, 5 lüks araç, yabancı uyruklu kişilere ait çok sayıda Almanca kişisel doküman ele geçirildi.

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ve Almanları telefonla arayarak, otomobil veya ev kazandıklarını söyledikleri, vergi ve ÖTV gibi masrafların karşılığı olan parayı verdikleri banka hesabına yatırmalarını sağladıkları iddia edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla İstanbul ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda, 75 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA