• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Telefon dolandırıcıları suç üstü yakalandı
04 Haziran 2013 Salı 18:50

Telefon dolandırıcıları suç üstü yakalandı

Konyanın Kulu ilçesinde, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Ezer, kendisini telefonda emniyet müdürü olarak tanıtarak dolandırmak isteyen taksiciyi...
Konya’nın Kulu ilçesinde, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Ezer, kendisini telefonda emniyet müdürü olarak tanıtarak dolandırmak isteyen taksiciyi, seri numaraları alınmış parayı verdikten sonra suçüstü polise yakalattı.
Edinilen bilgiye göre, Kulu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Ezer’i arayan bir şahıs, kendisini Konya Emniyet Müdürü Atilla Taner olarak tanıttı. Oda Başkanı Hasan Ezer’e bir polis arkadaşının annesinin kan kanseri olduğunu ve lazım olan kanın da Ankara’da bir taksicide olduğunu söyleyen şahıs, o taksicinin de şu an Konya’da bulunan bir hastaneye birini ziyarete geldiğini ve o taksiciyi bir an önce kendilerine yollamasını istedi. Telefondaki şahıs, taksiciyle buluşacak olan Hasan Ezer’e, “Taksicinin harçlığı neyse temin et, parasını ver. Biz daha sonra sana döneriz” diyerek telefonu kapattı.
Durumdan şüphelendiğini ifade eden Oda Başkanı Hasan Ezer, “Vereceğim paraların seri numaralarını aldım. Emniyete giderek suç duyurusunda bulundum. Emniyet bana bir sivil polis memuru görevlendirdi. Yüksek okulda bizi bekleyen taksicinin yanına gittik. Orada bulamadık. Bizim odadan bana telefon geldi. Taksicinin buraya geldiğini söylediler. Geri geldik seri numarasını aldığım parayı taksiciye verdim. Ve dışarıya çıkınca polisler şahsı suçüstü yakaladı” diye konuştu.
Polis tarafından gözaltına alınan taksici Hayrettin T. ile yanında yolcu olarak bulunan G.Ş.’nin polisteki sorgularının sürdüğü bildirildi. Öte yandan, suçüstü yakalanan Hayrettin T.’nin Ankara’da taksiciler arasında güven kazandığı zaman zaman geçici olarak taksiye çıktığı öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA