• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tekvandoda yeni dönem hedefi 400 bin sporcu
19 Ekim 2012 Cuma 11:49

Tekvandoda yeni dönem hedefi 400 bin sporcu

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tekvandoda sporcu sayısını 400 bine çıkarmayı planladıklarını söyledi.
Tek aday olarak girdiği başkanlık seçimlerinde delegenin büyük teveccühüyle yeniden başkanlığa seçildiğini ifade eden Şahin, yeni dönemin hayırlı ve başarılı olmasını diledi. 
Tekvandonun Türk milletinin gururu ve sevinci olduğunu anlatan Şahin, Londra Olimpiyatları'nda yakaladıkları başarının altında ciddi bir altyapı çalışmasının olduğunu aktardı. 
Zaman kaybetmeden 2016 Rio Olimpiyatları'nın hazırlıklarına başladıklarına dikkati çeken Şahin, ''Bu yıl kurumsal olarak eğitim merkezleri noktasında Sayın Başbakanımız ve bakanlığımızın çok önemli yardımları olacak. 250 bine yakın lisanslı ve 45 bin aktif sporcumuz var. Bu sayının nitelikli bir şekilde çoğalması için projeler uyguluyoruz. Bu projeleri daha da artırarak devam ettireceğiz'' dedi. 
''En hızlı büyüyen federasyonlardan biriyiz'' 
Uyguladıkları projelerden en önemlisinin ''Tekvando Doğu'' projesi olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: 
''Bu projemizle sokakta taş atan çocuklar dahil, çocuk esirgeme kurumlarındaki çocukları spora kazandırıyoruz. Tabii diğer çocuklarımız da dahil. Milli Eğitim, üniversiteler ve emniyet işbirliğiyle bu projeyi uyguluyoruz. Bu konuda bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz sağ olsunlar bizlere destek oluyor. Şu ana kadar doğu illerinde 10 bine yakın gence ulaşmış durumdayız. Diğer illerde de olimpiyattaki başarının ardından büyük bir teveccüh var. Biz de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Antrenör sayımızı artırıyoruz. Antrenör olmadan sporcu olmaz. Tespitlerimize göre bütün özel salonlar ve belediye salonları dolu. En hızlı büyüyen federasyonlardan biriyiz. Başarımız çoğunluğun içinden kabiliyetlilerin seçimiyle alakalı. 2016'ya kadar 150 bin sporcuyu daha bünyemize alıp, 400 bin sporcu sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.'' 
Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalara devam ettiklerini aktaran Şahin, yakalanan başarının altına inmeyeceklerini, yeni sporcuların bu spora kazandırılmayla daha da başarılı olacaklarını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA