• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tekvando da Rum oyunu
13 Ekim 2011 Perşembe 13:39

Tekvando da Rum oyunu

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Başkanlığı seçimlerini kaybeden Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin,
Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Başkanlığı seçimlerini kaybeden Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurmaya hazırlanıyor.
     Şahin, yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Pafos kentinde geçen hafta yapılan seçimi, ETU'nun mevcut başkanı Yunanlı Sarkis Pragalos'un, eski kuralları uygulatarak ve ''ayak oyunlarıyla'' kazandığını iddia ederek, ''CAS ve Uluslararası Tekvando Federasyonu'na (WTF) başvuracağız. Bir takım ayak oyunlarının oynanması, seçimi kaybetmemize neden oldu. Bu seçime çok güçlü ülkelerle işbirliği yaparak hazırlandık. İspanya, Fransa, Azerbaycan, Moldova, Rusya ve Portekiz ile oy kullandırılmayan 15 ülkenin delegeleriyle birlikte hareket ettik' dedi.
     Metin Şahin, Türkiye'nin zaman zaman siyasi sorunlar yaşadığı İsrail'in delegesinin bile desteğini aldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     ''Bütün bu ülkelerin desteğini boşa çıkaran haksız uygulama, geçen sene uluslararası federasyonun almış olduğu kararın, Avrupa federasyonu seçimlerinde uygulanmayışından kaynaklanıyor. Değişen kurala göre, uluslararası kıta seçimlerinde aday olacak kişilerin kendi ülkelerinde federasyon başkanı veya yönetim kurullarında görev alması gerekiyor. Oysa Yunanlı Pragalos, kendi ülkesinde bırakın federasyon başkanlığını, yönetim kurulu üyesi dahi değil. Bu seçimden çıkan neticeyi hem uluslararası federasyona hem de CAS'a taşımak için gerekli evrakları tamamlamaya çalışıyoruz. Ardından müracaatımızı da yapacağız.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA