• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Teknokent Ar-Ge rekoruna gidiyor
01 Eylül 2009 Salı 13:45

Teknokent Ar-Ge rekoruna gidiyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Konya Teknokenti'nde son 1 yıl içinde 100 Ar-Ge projesi üretildi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye'nin fiziki mekan ve firma sayısı bakımından en büyük üçüncü teknokenti olma özelliğine sahip Konya Teknokenti'nde son 1 yıl içinde 100 Ar-Ge projesi üretildi.
SÜ Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisinde yer alan ve toplam 10 bin 500 metrekarelik alana sahip olan Konya Teknokent'in özellikle son 1 yılda büyük gelişim gösterdiğini belirten Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı, “Konya'da son 11 yılda TÜBİTAK'a sunulan 77 Ar-Ge projesi bulunuyor. Ancak Teknokent bünyesinde sadece son 1 yılda toplam 100 Ar-Ge projesi hazırlandı ve TÜBİTAK'a sunuldu. Ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca yürütülen Sanayi Tezleri Destekleme Programı'na (SAN-TEZ) en çok proje üreten üniversite olduk. Bu kapsamda halen 7 proje ile ilgili çalışmalar sürüyor” dedi. Üniversite mezunlarına yönelik bu yıl uygulanmaya başlanan tekno-girişim sermaye desteği programlarında 82 proje bulunduğunu, bunlardan 6'sının yine Selçuk Üniversitesi bünyesinde yürütüldüğünü kaydeden Prof. Dr. Botsalı, “Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Okudan ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın da desteğiyle kampüste teknoloji şehri kurduk. Konya Teknokent'in altyapısına 2 yılda 4.5 milyon TL'lik yatırım yaptık. Teknokent ile Konyalı sanayiciler daha kaliteli projeler üreterek sorunlarını çözmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
Konya Teknokent'inin 120 firma kapasiteli yeni binasında çalışmalara başladığını da belirten Botsalı, “Burada hazırlanan araştırmaların sonuçlarını teknolojiye dönüştürerek bölgeye ve ülke ekonomisine katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Akademisyenler ve öğrencilerin Ar-Ge faaliyetlerinde görev alması nitelikli ve deneyimli araştırmacı sayımızı da artırıyor. Bu durum öğretim elemanlarının mesleki deneyimini artıracak, üniversitedeki eğitim kalitesinin yükselmesini de sağlayacaktır” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA