• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tek tıkla kayıt
19 Ağustos 2012 Pazar 14:09

Tek 'tık'la kayıt

Abone merkezleri yerine dışarıdan getirilen cep telefonları internetten kayıt altına alınacak.

Ahmet Davutoğlu Konya'da

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yurt dışından getirilen cep telefonlarının internetten kayıt altına alınabilmesi için çalışma başlattıkları müjdesini verdi. Vatandaşlar telefonlarını vergi dairelerine ve abone kayıt merkezlerine giderek kayıt altına aldırabiliyordu. Yurt dışından telefon getiren vatandaşın işlemlerinin kolaylaştırılması için gerekenin yapılması talimatını veren Ulaştırma Bakanı Yıldırım, bilişim çağında yaşadığımızı, internetin, teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar faydalanılması gerektiğini, vatandaşa gereksiz yük olan iş ve işlemleri internet ortamından sağlamanın görevleri olduğunu ifade etti.

E-DEVLET ŞİFRESİ

Uygulamaya ilişkin bilgi veren Bakan Yıldırım, vatandaşların yapması gerekenleri şöyle sıraladı: “BTK ve Maliye Bakanlığınca birlikte yapılması planlanan çalışma sonucu bireysel yolla getirilen cep telefonlarının kayıt işlemleri, GSM Operatörlerine bağlı abone kayıt merkezlerine ek olarak vatandaşların PTT şubelerinden alacakları e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden kendilerine açılacak pencere sayesinde aracısız olarak gerçekleştirilebilecek. Beyan edilen bilgilerin ilgili Kurumlar tarafından elektronik ortamda doğrulanması ile kayıt işlemi tamamlanacak.”

İnternet üzerinden kayıt uygulamasının hayata geçirilmesi ile yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt işlemlerinde yaşanan problemlerin asgariye indirileceğini belirten Yıldırım, “Vatandaşlarımızın daha kısa zamanda ve daha kolay bir şekilde cihazlarını kaydettirmesine imkân sağlayacak. Böylece hem vatandaşın işleri kolaylaşacak,?bir?angaryadan daha ortadan kalkacak, hem de e-devlet uygulaması ve internet kullanımı daha da yaygınlaşmış olacak” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA