• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tek kişinin kurtulması bile bizim için önemli
01 Eylül 2013 Pazar 18:38

Tek kişinin kurtulması bile bizim için önemli

Suriyedeki iç savaşta ağır olarak yaralanan birçok mülteci, Konya Beyhekim Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından tekrar sağlığına kavuştu.
Suriye’deki iç savaşta ağır olarak yaralanan birçok mülteci, Konya Beyhekim Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin ardından tekrar sağlığına kavuştu.
Suriye’deki iç savaşta yaralanarak kaçan ve özellikle vücutlarındaki büyük kopma ve yaralanmalar sonucu Türkiye’ye getirilen birçok mülteci, Konya Beyhekim Devlet Hastanesi’ndeki başarılı cerrahi müdahaleler sonucu tekrar sağlığına kavuşturuldu.
Yaralı olarak hastaneye gelen mülteciler hakkında açıklamada bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Harun Kütahya, “Suriye’deki savaş mağduru sivillere yardımcı olarak, hem tıbbi hem de vicdani sorumluluklarımızı yerine getirdik. Yalnızca Suriye’den değil, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerden de tedavi ve cerrahi operasyon için hasta geldi. Mülteci kardeşlerimizden başka hastanelerde işlemleri yapılamayan 2 hastamızın tedavisi de, hastanemizde başarıyla tamamlandı. Hastalarımızdan birisi Suriyeli bir sivil diğeri ise yardım gönüllüsü olarak orada bulunan bir Türk’tü. Çok şükür ki her iki hastamızda tedaviye cevap verdi ve durumları çok iyi. Masum insanların savaş nedeniyle yaşadığı mağduriyetin hepimizi derinden yaraladığı bu ortamda, elimizden geldiğince onların yanında olmak bir parça da olsa bizleri mutlu ediyor” dedi.
 
“YARALILARIN SAĞLIKLARI OLDUKÇA İYİ DURUMDA”
Tedavi gören hastaların durumu ve yapılan işlemler hakkında da bilgi veren Dr. Kütahya, “39 yaşındaki Nouman Khalil isimli Suriyeli vatandaş, evinde meydana gelen patlama sonucunda yaralandı. Sol bacağında diz ile ayak bileği arasında yaklaşık 12 santimlik kemik ve cilt dokusu kaybı yaşanmıştı. Şanlıurfa’da tedavisi yapılamayan hastamız, yaklaşık 20 gün önce Ortopedi ve Travmatoloji kliniğimize kabul edildi. Hastamızın diğer bacağından kaval kemiğinin bir kısmı ile birlikte cilt dokusu alınarak, doku kaybı olan bölgeye mikrocerrahi yöntemiyle damar birleştirilmesi işlemi yapıldı. Gerçekleştirilen operasyonda hem defekt olan kemik hem de cilt doku nakli yapılarak, tek bir ameliyatla işlem gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.
19 yaşındaki Kamil Han adlı bir hastanın ise Türkiye’den yardım amacıyla Suriye’ye giden bir İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) görevlisi olduğunu ifade eden Dr. Kütahya, “Siviller, üzerine yapılan saldırı sonucunda şarapnel parçaları ile yaralanmış. Sağ bacağı diz altından kesilmiş ve sol ayak bileğinde kemiklerin açıkta görünür olarak hastanemize müracaat etmişti. Kendisinin sol ayak bileğinde kopmuş ve defekt olan tendonları ile birlikte cilt defekti yine aynı bacakta alınan damarlı cilt dokusu ile kapatıldı. Şu anki sağlık durumu oldukça iyi” şeklinde konuştu.
 
“SURİYE’DE TEK KİŞİNİN BİLE KURTULMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR”
Sivil halka yönelik yapılan katliamlardan dolayı üzüntülü olduklarını vurgulayan Beyhekim Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Gökhan Darılmaz da, ‘‘Suriye’de özellikle son dönemlerde artan ölümlerden tek bir kişinin bile kurtulmuş olması, bizler için oldukça önemlidir. Bu nedenle hem Suriyeli kardeşimizin, hem de canını hiçe sayarak mağdurların yanında olan yardım gönüllüsü kardeşimizin, tedavilerine büyük önem verdik. Ben büyük bir özveri ile hastalarımızın tedavileriyle ilgilenen, mikro cerrahi yöntemiyle de çok önemli operasyonlara imza atan ortopedi doktorlarımızı kutluyorum” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA