• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tek isteği yeniden kızını kucaklayabilmek
21 Mart 2016 Pazartesi 12:50

Tek isteği yeniden kızını kucaklayabilmek

Konya'da Yusuf Kılınç, 9 yaşındayken babasından nakledilen böbreğin 18 yıl sonra işlevini yitirmesi nedeniyle bu kez kardeşinden nakledilmesi planlanan böbrekle yeniden yaşama tutunacağı günü bekliyor.

Adem Kılınç'ın (46) üç çocuğundan Yusuf'a (27), 7 yaşındayken kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Yusuf Kılınç'a, 2 yıl diyalize girdikten sonra babasının böbreği nakledildi. Aradan 18 yıl geçtikten sonra yüzünde oluşan şişlik nedeniyle hastaneye giden Kılınç, nakledilen böbreğin işlevini yitirdiğini öğrendi. Kılınç, yeniden haftanın 3 günü 4'er saat diyalize girmeye başladı.

Yusuf Kılınç'a yaklaşık 6 ay sonra kardeşi Mustafa'dan böbrek nakli yapılması planlanıyor. 52 kilogram ağırlığındaki Yusuf Kılınç'ı hastalığından çok kollarını açtığında 1,5 yaşındaki kızı Fatmanur'u kucaklayamamak üzüyor. 

-"Kızıma rahatça sarılmayı çok özledim"

Yusuf Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böbreğinin işlevini yitirdiğini öğrendiğinde çok üzüldüğünü ama kardeşinin imdadına yetiştiğini söyledi.

Diyaliz tedavisinin çok zor olduğunu, zamanının hastanelerde geçtiğini belirten Kılınç, "Çok halsiz oluyorum. Sürekli yatıyorum. Diyalizden sonra bir gün boyunca kendime gelemiyorum. Yorgun düşüyor, kollarımı oynatamıyorum. Kızım kollarını açtığında kucaklayamıyor, yanında eriyip gidiyorum. Çok üzülüyorum. Kızıma rahatça sarılmayı çok özledim. Onu kucaklamaya çalışıyorum, gücüm yetmiyor. Sonra da ağlıyor" diye konuştu.

Kılınç, insanların organ bağışı konusunda "bir hayat" kurtardıklarını düşünerek hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

- "Diğer böbreğimi de oğluma verir, makineyle yaşarım"

Baba Adem Kılınç, küçükken olduğu gibi şimdi de oğlunun gözlerinin önünde erimesine müsaade etmeyeceğini dile getirdi. Baba Kılınç, "Ben bu yaşıma kadar yaşamışım, bir daha böbreğimi vermek istedim. Gerekirse diğer böbreğimi de oğluma verir makineyle yaşarım. Yeter ki yavrum kurtulsun, kızına rahatça sarılsın" ifadelerini kullandı.

Mustafa Kılınç da kardeşine böbreğini verip bir hayat kurtaracağı için mutlu olduğunu belirtti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA