• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tek isteği, kızını elinden tutup okula götürmek
19 Nisan 2018 Perşembe 12:40

Tek isteği, kızını elinden tutup okula götürmek

Konya'da havale geçirdikten sonra solunum cihazıyla yaşamaya başlayan ve fiziksel aktivitelerini yerine getiremeyen 7 yaşındaki Nuran'a, robotik yürütme cihazı alınabilmesi için sosyal medya üzerinde kampanya başlatıldı.

Konya'da havale geçirdikten sonra solunum cihazıyla yaşayan ve fiziksel aktivitelerini yerine getiremeyen 7 yaşındaki Nuran'a, robotik yürütme cihazı alınabilmesi için sosyal medya üzerinde kampanya başlatıldı.

Anne Mehtap Alkan (29) tarafından yaklaşık bir ay önce başlatılan kampanyada, fiziksel hareketleri yapmasına ve zihinsel gelişime katkı sağlayacak cihazın alınmasıyla, küçük Nuran'ın ayağa kalkması hedefleniyor.

Mehtap Alkan, AA muhabirine, sağlıklı dünyaya gelen kızının 5 aylıkken geçirdiği soğuk havale sonrası epilepsi hastası olduğunu, daha sonra yatağa bağlı yaşadığı için kalça ameliyatı geçirdiğini söyledi.

- "Kızım günden güne erimeye başladı"

Hastalıktan sonra kızının fiziksel ve zihinsel olarak gerilemeye başladığını belirten Alkan, "Kızım günden güne erimeye başladı. Hastaneye de gittik fakat tedavilerden bir sonuç alınamadı, sağlığının gerilemesi devam etti." dedi.

Alkan, yatalak olan Nuran'ın fiziksel gelişimine yardımcı olacak aktiviteleri yeteri kadar yaptıramadığını dile getirdi.

Kızının vücudunu hareket ettirebilmesi ve zihinsel gelişim sürecine katkıda bulunması için cihazın hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Alkan, "Robotik yürütme cihazının fiyatı 90 bin lira, biz bunu alamıyoruz. Devlet büyüklerimiz veya sesimizi duyan kim varsa bize yardım etsin. Benim güzel kızıma insanlar bir umut olsun istiyorum." diye konuştu.

- Sosyal medyadan kampanya başlattı

Anne Alkan, gerekli izinleri alarak bir ay önce ise sosyal medya üzerinden cihazın alınabilmesi için kampanya başlattıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cihaz alınabilirse kızımın iyileşme sürecine katkıda bulunacak. Belki yüzde yüz tedavi sağlanamayacak ama bu cihazın çok faydası olacak. Şu ana kadar 4 bin 600 lira toplayabildik.

Robotik yürütme cihazının fiyatı 90 bin lira, biz bunu alamıyoruz. Devlet büyüklerimiz veya sesimizi duyan kim varsa bize yardım etsin. Benim güzel kızıma insanlar bir umut olsun istiyorum. Bizim bu parayı 6 aya kadar toplamamız lazım. Yoksa kızımın durumu daha da kötüye gidecek. Bir anne olarak sesleniyorum. Bu cihaz alınınca kızım belki koşup oynayamayacak ama cihaz sayesinde yürüdüğünü göreceğim. Bunun hayali bile çok güzel. Çocuğumu elinden tutup okula götürebilmek, bayramda büyüklerinin elini öpmesi varken neden yatağa bağlı kalsın. En azından hastayken anne şuram ağrıyor diyebilsin."

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA