• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tek anahtar çözüm iletişimdir
25 Ocak 2013 Cuma 11:12

'Tek anahtar çözüm iletişimdir'

Yarıyıl tatili için karne alan kimi öğrenciler sevinirken karnesinde zayıf notu bulunan öğrenciler velilerinden tepki göreceği korkusu yaşıyor.
Medicana Konya Hastanesi Psikologlarından Elif Eşen, zayıf not alan bir öğrencinin ailesinden etkilendiğini belirterek, sorunlardan kaçmak yerine birlikte çözüme gidilmesi gerektiğini söyledi. Zayıf karne gerçeğinden kaçılamayacağını kaydeden Eşen, “Çocuğun karnesini aldığı haftayı değil, o dönemi değerlenmek lazım. Bazı davranış değişmelerini dönem içinde yapabilecekken yarıyıl karnesine bakıp kötüymüş gibi bir durum söz konusu oluyor. Çocuklar kaygılanıyor, ailelerde kaygılanıyor. Bu durumda öğretmenler ve aile, öğrenciyle işbirliği içerisinde olmalı. Sorgulanan çocukta doğal olarak kaygı oluşuyor. Bu bir süreç aslında. Sonuç açısından bakmaktansa bundan sonra nasıl bu durumu düzeltebiliriz diye bakarlarsa çözüm odaklı bir yaklaşım olur. Aile öğretmenle işbirliği içerisinde çocuğu suçlamak yerine bundan farklı neler yapabilir diye iletişim kurarsa daha iyi olur. Kaygıyı azaltıcı en önemli faktör bu durumda iletişimdir” dedi.
Aile baskısından korkan öğrencinin evden kaçmakla bir sonuca ulaşamayacağını kaydeden Psikolog Eşen, “Bu sorunla baş etmede yine ailelere büyük görev düşüyor. Aile sorunlardan kaçma stratejisi kullanıyorsa çocukta aynı metoda başvuruyor. Dolayısıyla bu bir aynalama oluyor. Tek anahtar çözüm iletişim. Çocuklarda kendilerini rahat ifade edebilecek bir ortama sahip olmalılar ki, kaçma davranışı yerine sorunlarına çözüm bulma noktasına gidebilsinler” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA