• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tedaviyle ilk bebeklerini dünyaya getirdiler
21 Kasım 2012 Çarşamba 12:29

Tedaviyle ilk bebeklerini dünyaya getirdiler

Türkiye'de yürütülen araştırmada, rahim kanseri tanısı konulan 43 hastanın yüzde 40'ı ameliyatla rahimleri alınmadan uygulanan tedaviyle ilk bebeklerini dünyaya getirdi.
Türkiye'de 11 farklı merkezde yürütülen araştırmada, rahim kanseri tanısı konulan 43 hastanın yüzde 40'ı ameliyatla rahimleri alınmadan uygulanan tedaviyle ilk bebeklerini dünyaya getirdi.
Rahim koruma yöntemi olan yüksek doz progesteron tedavisi verilen hastaların yüzde 15'i kendiliğinden, yüzde 85'i üremeye yardımcı tekniklerle gebe kalırken, doğan bebeklerde hiçbir sağlık sorunu bulunmadığı saptandı.
Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Polat Dursun, rahim içi kanserinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen jinekolojik kanser türü olduğunu belirtti.
Dünyada yılda 380 bin, ABD'de ortalama 35 bin, Türkiye'de ise bin 400-2 bin dolayında yeni rahim içi kanseri vakasının görüldüğünü aktaran Dursun, ''Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi verilerine göre, Türkiye'de kadınlarda en sık görülen ilk 10 kanser içinde olan rahim içi kanseri yüz binde 5-6 oranında görülüyor ve sıklık sıralamasında 9. sırada yer alıyor'' bilgisini verdi.
Hastalığın genelde menopoz sonrası kadınlarda görüldüğünü, rahim içi kanseri olan kadınların yüzde 5-10'unun menopoz öncesi dönemde ortaya çıktığını ifade eden Dursun, bu açıdan risk taşıyan kadınların şişman ve polikistik over hastalığı olan kadınlar olduğunu belirtti.
Polat Dursun, çalışmanın sonuçlarının dünya kadın doğum derneklerinin ana derneği olan International Federation of Gynecology and Obstetrics'in (FIGO) yayın organı International Journal of Gynecology&Obstetrics Dergisi'nin 2012 yılı son sayısında yayımlandığını ve geçen yıl Milan'da yapılan Avrupa Kadın Kanserleri Toplantısı'nda bilim dünyasına sunulduğunu bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA