• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TBMMye sunulan önerge kabul edildi
10 Nisan 2013 Çarşamba 09:39

TBMM'ye sunulan önerge kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, terör sorununun çözümüne yönelik sürecin değerlendirilmesine ilişkin Meclis Araştırma komisyonu kurulmasına dair önerge kabul edildi.
TBMM Genel Kurulu'nda, ''terör sorununun çözümüne yönelik sürecin bütün boyutlarıyla değerlendirilmesi, Meclis'in ve toplumun bilgilendirilmesi'' amacıyla Meclis Araştırması komisyonu kurulması kabul edildi.
Önerge sahibi olarak söz alan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, 27 yıldır bu ülkede insanların öldüğünü ifade ederek, ''Bu 27 yılın 9 yılında bu hükümet iktidardadır. 8 başbakan, 5 cumhurbaşkanı, 9 genelkurmay başkanı, 16 hükümet, 23 içişleri bakanı değişmiş ama bu sorun bitmemiştir'' dedi.
Güvenlik eksenli politikalarla da bu sorunun çözülemediğini vurgulayan Can, şunları söyledi:
''Yani Türkiye'nin Kürt meselesi çözülememiştir. O nedenle biz bu sorunu günlük siyasi tartışmaların dışına çıkaralım. Bu sorunu bir siyasi yarış haline getirmeyelim. Ortak dil yaratalım ve ortak birkomisyon kuralım. Bu Meclis'in çatısı altında kutuplaşmaya son vererek, bu sorunun çözümü konusunda cesaretli adımlar atalım. Toplumun bizden beklediği budur.''
 Can, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun vermiş olduğu önergenin birleştirilmesi talebinden sonra Genel Kurul'u terk ettiğini, CHP'nin ise Tanrıkulu'nun önergesine sahip çıkamadığını kaydetti.
Daha sonra Genel Kurul'da, BDP, AK Parti ile CHP'nin verdiği ancak imzasını geri çekmesi üzerine AK Parti'li Can ve 20 milletvekilinin imzasıyla işlem gören önergeler, birleştirilerek kabul edildi.
Oylamaya, CHP ve MHP'nin Genel Kurul'a terk etmesiyle AK Parti ve BDP katıldı.
Komisyon, 17 üyeden oluşacak ve üç ay süreyle görev yapacak. Komisyon, gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.
Önergenin kabul edilmesinin ardından, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşimi bugün saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA