• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TBMM Genel Kurulunda oy tartışması
16 Nisan 2014 Çarşamba 18:48

TBMM Genel Kurulu'nda oy tartışması

Yerel seçimde siyasi partilerin aldığı oy sayıları, TBMM Genel Kurulu'nda iktidar ile muhalefet arasında tartışmaya neden oldu.

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde konuşan MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, AK Parti'nin 2011 genel seçimine göre kaybettiği yaklaşık 2 milyon 300 bin oyun MHP'ye gittiğini söyledi. Adan, iktidarın MHP'ye geçen oyları ve milletin verdiği mesajı dikkate alması gerektiğini belirtti.

AK Parti iktidarının dünyadaki gelişmelerden habersiz olduğunu ve dejenere ettiği kurumların asli görevini yapamadığını savunan Adan, "Bu yasaları geçireceksiniz. Bu memleketin değerlerine bağlı MİT mensupları tıpkı HSYK'da olduğu gibi karşınıza dikilecekler, o zaman Başbakan çıkıp 'MİT'te paralel devlet var' diye bağıracak" dedi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de teklifle yasa dışı bir örgüt kurulduğunu öne sürerek, "MİT'ten ürkmemek mümkün mü?" diye sordu. MİT'in kendisini fişlediğini ifade eden Köse, bunun nedeninin açıklanmasını istedi.

Köse, Türkiye'nin Suriye'de kimyasal silah kullandırdığının iddia edildiğini, MİT'in bu ülkedeki iç savaşa müdahale ettiğini ve silah gönderdiğini öne sürdü.

Köse'nin sözlerine cevap veren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bu suçlamaları reddettiklerini belirtti ve bu konularda gerekli açıklamaların yapıldığını anımsattı.

Türkiye'nin ne el Kaide'ye ne IŞİD'e destek verdiğini ve tanıdığını vurgulayan Atalay, "Bunlar Suriye'de ve İslam dünyasında terör örgütü olarak tanımlanır. Yaptıkları faaliyetler İslam'a da zarar vermiştir, İslam'ın terörle irtibatlanmasına neden olmuşlardır. Özellikle IŞİD, Esed rejiminin elinde enstrüman olarak kullanılıyor. Bir yazarın yazmasıyla hükümete mal edilecek şekilde dile getirilmesini tasvip etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA