• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TBMM e-muhırayı araştıracak
16 Mayıs 2012 Çarşamba 09:19

TBMM e-muhıra'yı araştıracak

Kamuoyunda e muhtıra olarak bilinen Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan tarihli basın bildirisi de, muhalefetin ısrarı üzerine, Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun gündemine alındı.

Kamuoyunda e muhtıra olarak bilinen Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan tarihli basın bildirisi de, muhalefetin ısrarı üzerine, Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun gündemine alındı.


TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu gündemine 27 Nisan bildirisini de aldı. Kamuoyunda e muhtıra olarak bilinen Genelkurmay Başkanlığı bildirisinin komisyonun gündemine alınmaması muhalefetin eleştirilerine neden olmuştu.

Komisyon bugün AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, CHP'li milletvekillerinin 27 Nisan bildirisinin komisyon gündemine alınmaması eleştirilerine yanıt verdi.

Bildirinin 28 Şubat alt komisyonunda gündeme alınacağını söyleyen Şahin, "Biz bunu toplantıda da daha önce gündeme getirmiştik. Ancak onlar, bu konunun ele alınmayacağı gibi bir izlenim sundular. Biz de bu tartışmayı sonlandırmak için 28 Şubat'a ilişkin alt komisyona 27 Nisan e-bildirisini de ekledik'' diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı 27 Nisan 2007 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla bir bildiri yayınlamış ve sert bir laiklik vurgusu yapılmıştı. Bildiri, internet sitesinde yayınlandığı için literatüre 'e muhtıra' olarak geçmişti.

Bildiri, 29 Ağustos 2011 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı sitesinden kaldırılmıştı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA