• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tazminatı okuluna bağışlanacak
05 Aralık 2010 Pazar 14:55

Tazminatı okuluna bağışlanacak

Beyşehir'de trafik kazasında ölen üniversite öğrencisinin babası, kazandığı maddi tazminatın bir bölümünü kızının okuduğu okula bağışlama kararı aldı.
Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaklaşık 21 ay önce meydana gelen trafik kazasında üniversite öğrencisi kızını kaybeden acılı baba Şahin Güner, kazandığı maddi tazminatın bir bölümünü kızının okuluna bağışlayacak.

21 Mart 2009 tarihinde Beyşehir Mevlana Caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazasında üniversite öğrencisi kızı Damla'nın ölümünden sorumlu tuttuğu motosiklet ve otomobil sürücüsü ile araç sahibi 3 kişi hakkında Beyşehir Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukatı aracılığıyla maddi ve manevi tazminat davası açan Şahin Güler, 500 bin liralık tazminat talebinde bulunmuştu. Güler, son duruşmaya katılmak üzere geldiği Beyşehir'de davanın sonuçlanmasından sonra yaptığı basın açıklamasında, "Adalet yerini buldu ve mahkeme lehimize karar verdi" dedi.

Mahkemenin, kızının ölümünden sorumlu tuttuğu 3 kişiyi yasal faiziyle birlikte kendilerine 426 bin lira tazminat ödemeye mahkum ettiğini belirten Şahin Güler, "Türk adaletine güveniyordum. Açmış olduğumuz maddi manevi tazminat davasını kazandık. Çok mutluyum. Suçlular mutlaka cezasını çekecek. Mahkeme, motosiklet sürücüsü Cengiz S., kazaya karışan otomobilin sürücüsü Hasan Ö. ile otonun sahibi Mehmet Ö.'nün bu tazminatı yasal faiziyle birlikte ödemesine karar verdi. Ayrıca, 21 aylık hukuk süreci içerisinde yaptığımız ve belgeleri ile ispat ettiğimiz 26 bin liralık masrafın da tarafımıza ödenmesine karar verildi. Mahkeme hakimi, dava sonucunun kesin olduğunu ve temyiz hakkı olmadığını da duruşmada açıkladı" dedi.

KAZANDIĞI TAZMİNATI KIZININ OKULUNA BAĞIŞLAYACAK

Kazandığı tazminatın 50 bin lirasını kazada kaybettiği kızının öğrenim gördüğü Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu'na bağışlayacağını açıklayan baba Güner, "Kazandığım tazminatın 100 bin lirası ile de yaşadığım ve memleketim olan İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyüne bir cenaze yıkama arabası alacağım, ayrıca bu paranın geriye kalan kısmını ise köyüme dağdan kaynak suyu getirilmesi ihtiyacı için kullanacağım. Kazandığım tazminatla ayrıca 1 tanesi Konya'da ikamet eden

olmak üzere Türkiye'nin her ilinden olabilir, 8 ilden fakir olduğunu ispatlayan toplam 8 üniversite öğrencisine burs imkanı sunacağım. Bu 8 öğrenciye yüksek öğrenimi süresince aylık 300 liralık burs vereceğim. Yine evlenmek isteyen ama maddi imkansızlıklardan evlenemeyen bir gencin tüm evlilik masraflarını karşılayacağım. Ben yoksulluğun ne demek olduğunu çok iyi bilenlerdenim" diye konuştu.

Baba Güner, tazminat davasının sonuçlanmasının ardından ceza davasının Ankara'da görülmeye başlandığını, 28 Aralık'ta duruşmaya devam edileceğini belirterek, "Türk adaletine olan güvenim sonsuz. Bu davadan da beklediğimiz sonucun çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kızının kazadan sonra sevk edildiği Konya'daki hastanede beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından bazı organlarını da bağışlayarak hastaların sağlığına kavuşmasına yardımcı olan baba Şahin Güner, sürücüler hakkında verilen karara itiraz ederek İzmir'den Ankara'ya kadar elinde Türk bayrağı ile yaya olarak yürümüştü. Adalet Bakanlığı'nın önüne siyah çelenk bırakmasının ardından Yargıtay'da temyizde olan dava bakanlık müfettişlerinin dosya üzerinde yaptığı inceleme ve verdiği rapor doğrultusunda bozulmuş, ailenin isteği üzerine ceza davasının Ankara Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmesine karar verilmişti. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA