• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tayfundan 4 milyon çocuk etkilendi
11 Kasım 2013 Pazartesi 08:51

Tayfundan 4 milyon çocuk etkilendi

BM Genel Sekreteri Ban, Filipinler'deki Haiyan tayfununun verdiği zarardan endişe duyduğu bildirdi. UNICEF, 4 milyon çocuğun acil yardıma muhtaç olduğunu açıkladı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Filipinlerdeki Haiyan tayfununun verdiği zarardan son derece endişe duyduğu bildirildi.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Filipinler'de bugüne kadarki karadan gelen en büyük fırtınlardan biri olarak, 9 milyon 500 bin insanı etkileyen ve geniş çaplı bir yıkıcı etki gösterip insanları yerinden eden Haiyan tayfununun verdiği zarardan son derece endişe duyduğu belirtildi.

Açıklamada, Filipinler BM Daimi Temsilcisi Libran N. Cabactulan'la görüştüğü hatırlatılan Genel Sekreter Ban'ın, BM'nin Filipinler Hükümeti'ne ve halkına afetle mücadelede desteğini sunduğu kaydedildi.

Ülkede yol, havaalanı ve köprülerin tahrip olmasından dolayı birçok kişiye hala ulaşılamadığının altı çizilen açıklamada, yardım kuruluşları tarafından havadan gıda, sağlık, barınak ve tıbbi malzeme dağıtıldığı bildirildi.

UNICEF: ''4 milyon çocuk etkilendi''

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Filipinler'deki Haiyan tayfunundan etkilenen 4 milyon çocuğun acil yardıma muhtaç olduğunu bildirdi.

UNICEF'in açıklamasında, felaketten etkilenen bölgelerdeki 3 bin aileyi desteklemek için gıda, su, sağlık ve temizlik maddelerinin ülkede var olan kaynakların harekete geçirilmesiyle sağlandığı, ulaşım sağlanır sağlanmaz öncelikli olarak Tacloban bölgesine dağıtımın yapılacağı belirtildi.

UNICEF'in Filipinler Temsilcisi Tomoo Hozumi ise yaptığı açıklamada ''Krizin yükünü taşıyan çocuklara kritik malzemeleri almanın acelesi içindeyiz'' ifadesini kullanarak, iletişimi ve altyapıyı etkilediğinden tayfunun vurduğu bölgelere ulaşımın sınırlı olduğunu bildirdi.

 ''Krizin yıkıcı etkisiyle ilgili daha iyi bir görüntü elde ettiğimizde, ilk düşündüğümüzden daha fazla çocuğun etkilendiği gayet açıktır'' diyen Hozumi, UNICEF'in, çocukların sağlıklarının korunması ve güvenliği için elinden geleni yaptığını kaydetti.

ABD'den yardım uçağı

ABD Başkanı Barack Obama, kendisinin ve eşinin, haftasonu Filipinler'i vuran Haiyan tayfununun neden olduğu ölümler ve yıkımdan ötürü "derin üzüntü" duyduklarını açıkladı.

Obama, ABD'nin, Filipinler'e "kayda değer" insani yardım sağladığını ve ülkede yürütülen kurtarma çalışmalarına yardıma hazırlandığını söyledi.

ABD Başkanı, Filipinler halkının, "inanılmaz metanetini" övgüyle karşıladığını sözlerine ekledi.

Bu arada, yardım malzemeleri ve deniz piyadelerinden oluşan askeri birliği taşıyan ABD askeri uçağının, afet bölgesine gitmek üzere Filipinler'in başkenti Manila'dan havalandığı belirtildi.  

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA