• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tavşan, keklik ve su kuşu avı başladı
14 Ekim 2011 Cuma 17:48

Tavşan, keklik ve su kuşu avı başladı

Konya İl Çevre ve Orman Müdürü Vekili Hasan Küçükaydın, yarından itibaren tavşan keklik ve su kuşu avlarının başlayacağını bildirdi.
Küçükaydın, yaptığı yazılı açıklamamda, tavşan, kınalı keklik, kaya güvercini, çulluk, kara tavuk, Macar ördeği gibi hayvanların Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde gün doğumunun bir saat öncesi ve gün batımının bir saat sonrası arasında, avın serbest olduğu sahalarda avlanılabileceğini bildirdi.
 
Verilen tarih ve günler haricinde ava çıkan ve kurallara uymadan usulsüz av yapan avcılar hakkında gerekli idari cezaların uygulanacağını vurgulayan Küçükaydın, şunları kaydetti:
 
''Doğadan yararlanarak avlanan, avcılık belgesi ve avlanma hakkı olan tüm avcıların aynı zamanda doğayı korumaları ve usulsüz avlanmamaları, limitler çerçevesinde avlanmaları, yaban hayvanlarının çoğalmasına katkı sağlayacaktır. İl Çevre ve orman Müdürlüğümüz av koruma ekipleri, Emniyet ve Jandarma kolluk kuvvetleri gerekli kontrol çalışmalarını yürütmekte olup, tüm duyarlı avcıların da doğayı korumaları bir vatandaşlık görevidir. Bu kurallara uyarak avlanan avcı camiasının tavşan, keklik ve su kuşları avlarının kazasız belasız ve bereketli geçmesini temenni ediyoruz.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA