• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tatlısu ve Çalıkuşu Konyaya ulaştı
03 Haziran 2010 Perşembe 13:47

Tatlısu ve Çalıkuşu Konya'ya ulaştı

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail tarafından düzenlenen saldırıda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Konyalı iki gazeteci
Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail tarafından düzenlenen saldırıda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Konyalı iki gazeteci, Konya Havaalanı'nda aileleri ve kalabalık bir grup tarafından karşılandı.
Gazze'yi insani yardım götürün Mavi Marmara gemisine Konya'dan dahil olan ve İsrail askerlerinin düzenlediği kanlı saldırının ardından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Kontv Haber Dairesi Başkanı ve Yeni Konya Gazetesi Genel Müdürü Mustafa Tatlısu ile Kontv Yurt Haberler Müdürü Bilal Çalıkuşu, saat 08.20'de THY'nin tarifeli uçağıyla Konya'ya geldi. Tatlısu ve Çalıkuşu, kendisini bekleyen aileleri ve kalabalık bir grup tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Havaalanında yaşadıkları dehşet
anlarını anlatan Bilal Çalıkuşu, uluslararası karasularında İsrail'in terörist saldırılarına maruz kaldıklarını belirterek, "Yaşadıklarımı hatırlamak bile istemiyorum. Gerçek mermilerle 600 masum insana 10'a yakın savaş gemisi, zodyaklar, helikopterler ve yüzlerce askerle saldırdılar. İsrail helikopterlerle geminin üst tarafından ateş açmaya başladı. Bizim gördüğümüz 5 şehit vardı. Ondan sonrasını teslim olduğumuz için göremedik. İlk başta plastik mermi kullandılar. 5 dakika sonra ise gerçek mermiye döndü.
Gerçek mermiye döndükten sonra zayiat arttı. Böyle olunca İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın 'direnmeyin' uyarısıyla basın odasına çekildik" dedi.
Havaalanından uçağa binene kadar kendilerine telefon açma imkanı verilmediğini belirten Çalıkuşu, ''Çok telefon açmak istedik ama imkan verilmedi" dedi.

"KAYIP OLAN ARKADAŞLARIMIZ DENİZE ATILANLAR OLABİLİR"
Kontv Haber Dairesi Başkanı ve Yeni Konya Gazetesi Genel Müdürü Mustafa Tatlısu da, dünyanın gözü önünde bir terörün gerçekleştiğini söyledi. İnsani yardım ekibinin 9 şehit ve 17 yaralı ile bu yolculuktan döndüğünü belirten Tatlısu, ''Bütün gönüllülerle birlikte gidip döneceğimizi düşündük ama olmadı. Bu vesileyle Gazze'yi, Filistin'i daha iyi anlamış olduk. Dünyada bir terör devletinin nasıl olduğunu görmüş olduk. Bu olaya da Filistin'in geleceği açısından bakmak lazım. İsrail'in terörü bir 100 yıl daha
devam edemez. Uluslararası sularda terör estirdiler, aktivistlerin, din adamlarının, papazların bulunduğu gemiye, zodyaklarla, botlarla, savaş gemileriyle saldırdılar" dedi.
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın uyarısıyla direnişin durduğunu, gemide çocuklar ve kadınlar bulunduğu için aktivistlerin çekildiğini ifade eden Tatlısu, "Türkiye'den gelen yolcuların ve gemilerin serbest bırakılması yönündeki uyarıyla İsrail'in bize karşı tavrı değişti. Önce gazetecileri memnun etmek istediler. Sonra ondan da vazgeçtiler. Neden vazgeçtiler onu da bilmiyorum. Önce ellerimize kelepçe takmadılar. Daha sonra bir milim boşluk kalmayacak şekilde ellerimizi arkadan kelepçelediler.
Ellerimize kan gitmiyordu. İsrail dünya önünde iyi bir sınav vermedi. İki arkadaşımdan aldığım duyumlara göre, gemideki aktivistlerden bir kaç arkadaş zodyaklarla gemiye çıkmak isteyen gruba müdaha etmiş. Askerler de onları denize atmışlar. Bir kaç tane kaybımız var, onların olabileceğini düşünüyorum" dedi.
Ülkemize dönebilmemiz için bize kağıt imzalatmak istediler. Benim ülkeme yasadışı yollardan girdiniz, düşüncesiyle bunu uygulamak istediler. Bana kağıt imzalatmak istediler. Beni uluslararası sularda zorla alıp getirdiniz. O zaman ben de zorla imzalatıldığını yazarım dedim. İsrail hiçbir savunması olmayan, tamamen yardım malzemeleri ile dolu bir gemiye saldırdı. Bu sefer bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Gemiye yapılan baskında hayatını kaybeden arkadaşlarına Allah'tan rahmet, yaralı arkadaşlarına
şifalar ve yakınlarını sabırlar diliyorum" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA