• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tatillerini kütüphanede geçiriyorlar
31 Ocak 2012 Salı 14:16

Tatillerini kütüphanede geçiriyorlar

Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri yarıyıl tatilinde de öğrencilerin vazgeçilmez adresi oldu.
Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri yarıyıl tatilinde de öğrencilerin vazgeçilmez adresi oldu. Yarıyıl tatilinde olan öğrencilerin kütüphanelerden en iyi şekilde yararlanması için düzenlemeler yapıldı.
Öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikler de kütüphanelere olan ilginin artmasını sağlıyor. Öğrenciler tatilde hem kitap okuyarak iyi vakit geçiriyor ve hem de yarışmalarda dereceye girerek çeşitli ödüller kazanıyor.
 
7 kütüphanede 65 bin kitap ücretsiz internet erişimi

Konya’nın en çok ziyaret edilen kütüphanelerinden olan Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanelerinde toplam 65 bin kitap okuyucularıyla buluşuyor. Haftanın her günü açık olan kütüphanelerden günde ortalama 1.500 kişi yararlanıyor. Üyelerin ödünç kitap alabildiği kütüphanelerde ücretsiz internet hizmeti de veriliyor. Yine tüm kütüphanelerde yerel ve ulusal gazeteler ile süreli aylık dergiler de okuyucularla buluşturuluyor.
On binden fazla üyeye sahip olan Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri; Dumlupınar, Süleyman Çelebi, Bosna Hersek, Rauf Orbay, Akşemsettin Mahallesi, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi ve Şeker’de bulunuyor. Kütüphanelerde açılan okuma salonları da tatil boyunca öğrencileri ağırlayacak.
 
Yarışmalarla kitap sevgisi artırılıyor

Okuma oranının artması, bilgi ve kültür düzeyinin yükseltilmesine önemli etkisi bulunan kütüphaneler, araştırma ödevleri için öğrencilerin de en çok faydalandığı yerler arasında yer alıyor.
Selçuklu Belediyesi okuma oranını artırmak ve çocuklara kitap sevgisini yerleştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. İki yıldır gerçekleştirilen ve öğrencilerden büyük ilgi gören kitap okuma yarışması ile öğrenciler hem kitap okuyor hem de birbirinden değerli hediyelerin sahibi oluyor. Yarışmalarda dereceye giren kitap okuyucularına bilgisayar, bisiklet ve altın olmak üzere çeşitli hediyeler veriliyor.
 
Minik öğrencilere masal saati

Selçuklu Belediyesi tarafından Ekim ayında başlatılan 4-6 yaş gurubu çocuklara yönelik gerçekleştirilen “Masal Saati” etkinliği de sürüyor. Uygulamada 4-6 yaş gurubu anaokulu öğrencileri bir çok etkinliği bir arada görerek hem eğleniyor hem de eğitiliyor.
Selçuklu Belediyesi kütüphanelerinde görevli personel tarafından gerçekleştirilen ‘Masal Saati’ uygulamasında 4-6 yaş gurubu çocuklarına masal anlatılıyor. Masaldan sonra hep birlikte şarkı öğrenip söyleyen çocuklar ardından çeşitli oyunlar oynuyor. Çocukları bekleyen etkinlikler arasında resim ve boyama yapma faaliyetleri de yer alıyor. Çocukların dikkat ve el becerilerini geliştirmeye yönelik faaliyetlerle etkinlikler sona eriyor. Gerçekleştirilen etkinlikten sonra öğrencilere masal kitabı hediye ediliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA