• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tatiliniz haram olmasın!
27 Nisan 2016 Çarşamba 11:19

Tatiliniz haram olmasın!

Turizmde Rus pazarının daralmasıyla bazı otellerin asgari şartları taşımamalarına rağmen alternatif ve helal turizm pazarına girmeye başladıklarını ve bunun da bazı mağduriyetleri beraberinde getirebileceğini söyleyen Bera Alanya Oteli İşletme Müdürü Ersin Kiraz, tatilcilerin otel seçerken son derece dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Rus pazarında yaşanan sıkıntı nedeniyle turizm sektöründe bir daralma yaşandığını ve birçok otelin de geçici olarak muhafazakar otel konseptine girmeye çalıştıklarını söyleyen Bera Alanya Oteli İşletme Müdürü Ersin Kiraz “Bera Alanya’nın en büyük özelliği en başından helal ve muhafazakar konsept göz önünde bulundurularak yapılmış ve bu konsepte yatırım yapılmış olmasıdır. Şimdi çeşitli isimler kullanılıyor olsa da biz alternatif turizm olarak yola çıktık. Bu alana yatırım yaptık.  Şimdilerde bazı oteller Rus pazarındaki sıkıntı nedeniyle bu dönemi başka bir konsepte geçerek atlatabilir miyiz düşüncesindeler. Bu anlamda çalışmalar yapılıyor. Muhafazakar konsept için bazı düzenlemeler ve yatırımlar gerekiyor. Bu yatırımları yapmadan birkaç değişiklik ile işin içinden çıkılması mümkün olmaz ama böyle yapmaya çalışılıyor. Tabi bunlar ister istemez misafirlere dolayısıyla da sektöre zarar verecektir. Çeşitli reklam ve tanıtımlarla insanlar otel tercih edecek ancak gittikleri otelde istediklerini bulamayacaklar. Sıfırdan bizim gibi bu konsepte yatırım yapan, uzun süre bu şekilde hizmet vermeyi düşünen otelleri ayrı tutuyoruz.” dedi.

OTEL SEÇERKEN DİKKATLİ OLUNMALI

Geçici olarak sadece Rus pazarındaki sıkıntı sebebiyle bu işe kalkışanların elbette helal-haram noktasında bir hassasiyetlerinin olmayacağının altını çizen Kiraz, “Muhafazakâr Otelleri tercih eden insanların belli hassasiyetleri var.  Biz bugün Bera Alanya olarak Türkiye’nin şu anda en kaliteli, en helal, en temiz ürünlerini kullanıyoruz. Dolayısıyla diğerlerinde aynı hassasiyeti görmeniz pek mümkün değil. Bazı oteller asgari şartlarını yerine getiremeyecekleri halde bu işe kalkışıyorlar. Bazı işletmeler, helal et ve helal gıda anlamında misafirlerinin hassasiyetleri göz ardı edilebilir. Geçenlerde yine bir otel bu tarzda bir hizmet vermeye kalkıştı ancak daha sonra vaz geçmek zorunda kaldı. Temennimiz bu otellerde kalan misafirlerin böyle bir mağduriyet ile karşılaşmaması noktasında ancak bu tür mağduriyetler de maalesef yaşanabiliyor.” şeklinde konuştu.

ersin-kiraz.jpgYEME İÇME KONUSUNDA SON DERECE HASSASSIZ

Yiyecek ve içecek konusunda son derece hassas olduklarını ifade eden Kiraz, “İçinde katkı maddesi bulunan hiçbir ürünü kullanmıyoruz. En kaliteli çayı, kahveyi, meşrubat ürünlerini ve suyu müşterilerimize sunuyoruz. Zaten suyumuz kendimizin doğal kaynak suyu. Bunları üstüne basa basa vurguluyoruz, misafirlerimize de göstermek istiyoruz. Misafirlerimize gidip mutfağı da gezebileceklerini söylüyoruz. Mutfağımızdaki temizliği, hizmet kalitesini de göstermek istiyoruz. Hiçbir otel bunu kolay kolay göstermeye cesaret edemez.  Bizim mutfağımızda o kadar güzel bir atmosferimiz var ki misafirlerimiz de bunu görsün istiyoruz. Sonuçta beğenip beğenmeme misafirlere kalmış, bazı yöresel farklılıklar olabilir ancak en kaliteli ürünleri kullanıyoruz. Bunu  sadece söylemekle de kalmıyoruz, ürünlerimizin ve işletmemizin “helal sertifikasını” belgeleyebileceğimiz için söylüyorum. Sadece yiyecek içecek de değil, kullanılan temizlik ürünleri ve kullanılan diğer ürünler de bunun içinde bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

ARAP TURİST SAYIMIZ HER SENE ARTIYOR

Muhafazakâr tatil konseptinin her sene katlanarak büyüdüğünü de sözlerine ekleyen Kiraz, “Arap turist sayımız her sene katlanarak artıyor. Bu nihayetinde bir döviz girdisi, bir nevi ihracattır. Ülkemiz için de çok önemli.  Bu rakamlar her geçen gün artıyor. Avrupa’da gurbetçilerimizin dışında 3.5 milyon Müslümanın yaşadığı İngiltere, Belçika, Fransa, Hollanda gibi ülkelere de ulaşmaya çalışıyoruz. Tesisimiz ise helal gıda anlamında bir kültürü oluşturmuş durumda bulunuyor. Yeni dönemde Otel Bera olarak bayanlar ve çocuklar için yeni alanlar oluşturduk. Hem şu anda bitmiş projelerimiz var hem de şu anda devam eden önümüzdeki sene tamamlanacak projelerimiz var. Büyük bir bayan kompleksi ve bayan havuzu yapacağız. Mescitten ziyade bizim müftü ve kaymakamlık onaylı camimiz var. Diğer otellerde bırakın bir cami yapmayı mescit yapma olanakları bile sınırlıdır. Sadece geçici çözümler üreterek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Sonuç olarak temelde yatırımını bu konsepte göre yapmış bir oteliz. Bu konseptin de Türkiye’deki markası konumunda bulunuyoruz. Yeni açılan bu konseptte hizmet verecek rakiplerimiz google reklamlarında anahtar kelime olarak bizim ismimizi kullanıyorlar. Alternatif Turizm veya Helal Turizm gibi anonim kelimeler yerine Bera Otel ismini kullanıyorlar. Bu da bizim rakiplerimizden önde olduğumuzun en büyük kanıtı oluyor.” diyerek sözlerini tamamladı. Kombassan Grubu şirketlerinden olan Bera Otelleri, Bera Alanya ile birlikte biri Ankara, ikisi Konya’da olmak üzere toplam dört oteliyle hizmet veriyor.
İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA