• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tatilin ilk günü 18 kişi öldü, 93 kişi yaralandı
19 Ağustos 2012 Pazar 07:17

Tatilin ilk günü 18 kişi öldü, 93 kişi yaralandı

Bayram tatili için yollara düşenler trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Trafik canavarı tatilin ilk günü boş durmadı, Kazalarda 18 kişi yaşamını yitirirken, 93 kişi de yaralandı.

Ramazan Bayramı tatilinin ilk günü trafik canavarı yollarda boş durmadı. Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde Muhammed Çelik'in direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil devrildi. Araçta bulunan Arzu ve Ahmet Çelik ölürken, 3 kişi yaralandı. Kulu ilçesindeyse takla atan otomobildeki Mehmet Yılmaz adlı çoçuk ölürken, 7 kişi yaralandı.

Ankara'dan İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Şakran beldesine gelen Elektrik Mühendisleri Odası Onursal Başkanı Ahmet Altay Varol (78), tatil yapacağı tesise 100 metre kala, kavşaktan dönüş yaptı. Bu sırada hatalı sollama yaptığı iddia edilen Mehmet Yardım'ın kullandığı otomobil, Varol'un otomobiline çarptı. Gökçen Çapkıncı ve Varol ölürken eşi Binzet Varol (73) ağır yaralandı.

Mersin'de ise yolcu treni, hemzemin geçitte otomobili biçti. Kazada Erdinç Kadiş (37) ve ablası Meliha Kadiş (41) can verdi. Antalya'nın Fenike ilçesinde takla atan jipte Mehmet Topaç ve eşi Fatoş Funda Topaç yaşamını yitirirken, 3 çocuk da yaralandı.

Karaman'da Hüseyin Güzel (25), Samsun'da Gültan Yıldırım (59), Adana'da Ergün Levent Durur (52), Sakarya'da Berke Ada, Kırsehir'de G.Y, Kadir ve Hacer Uzun kazada öldü. İstanbul FSM köprüsü çıkışında 2 kişinin yaralandığı kaza üzerine sıkışıklık yaşandı.

İstanbul - Bolu arası 12 saat
Bayram tatilini fırsat bilenler yollara dökülünce, trafik felç oldu. TEM otoyolunun Bolu Dağı'nda dakikada 60 aracın geçtiği Çaydurt mevkisinde bir otomobilin yanması sonucu trafik kilitlendi. Düzce mevkisinde de 13 aracın karıştığı ve 3 kişinin yaralandığı kaza ile 30 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Binlerce sürücü, saatlerce trafiğin açılmasını bekledi. İstanbul'dan yola çıkanlar Bolu'ya 12 saatte ulaşabildi. İstanbul-Bursa arası ise 8 saatte alınabildi. TEM otoyolunda trafik Kurtköy'den itibaren durma noktasına geldi. Eskihisar'daki feribot kuyruğundan kaçanlar İzmit'i tıkadı. Çanakkale'de Eceabat'ta feribot yoğunluğundan araç kuyruğu 10 kilometreyi aştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA