• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tatilde camiye gelene bilgisayar ödülü
13 Şubat 2013 Çarşamba 11:03

Tatilde camiye gelene bilgisayar ödülü

Konyanın Derbent İlçesine bağlı Çiftliközü beldesinde cami görevlileri tarafından düzenlenen ödüllü bilgisayar kampanyası sona erdi.
Konya’nın Derbent İlçesi’ne bağlı Çiftliközü beldesinde cami görevlileri tarafından düzenlenen ödüllü bilgisayar kampanyası sona erdi. Kampanya çerçevesinde 15 gün süren ara tatil döneminde hiç aksatmadan 5 vakit camiye gelip namaz kılan 18 yaş altındaki 27 öğrenci ve genç, tablet bilgsiyar ödülü kazandı. Kampanyaya katıldığı halde bazı vakitleri geçiren 9 öğrenciye ise, teselli hediyesi olarak MP3 çalar verildi.
Kampanya nedeniyle camiye gelen öğrenciler, hem 5 vakit namaz kıldı, hem de namaz ve Kur’an öğrendi. Okullarda ikinci yarı yıl eğitiminin başlamasının ardından kampanya sona ererken, belde merkezinde düzenlenen törende öğrencilere ödülleri dağıtıldı.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, İlçe Müftüsü Mehmet Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Akyazıcı, Çiftliközü Belde Belediye Başkanı Süleyman Akıncı, daire amirleri, din görevlileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve belde sakinlerinin katıldığı törende, öğrenci ve gençler camide öğrendikleri namaz ve Kur’an surelerinden bir bölümünü topluluğa okurken, ilahiler de seslendirdi.
Kampanyayı düzenleyen Merkez Camisi İmam Hatibi İbrahim Ceylan, bu kampanyanın sadece Çiftliközü beldesi için geçerli olmadığını, duyulup her yere örnek ve teşvik edici olması amacıyla düzenlendiğini söyledi. Kampanyanın hayırlara vesile olmasını ve güzel sonuçlar doğurmasını temenni eden Ceylan, “27 çocuğumuza tablet, 9 çocuğumuza MP3 çalar verdik. Bunun için sponsor olan Konya’daki hemşehrilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Cami müezzini Yunus Karababa ise, düzenledikleri kampanya nedeniyle özellikle sabah saatlerinde camiye gelen öğrenci ve büyükleri için bazen sıkıntılar yaşansa da bunun devamını dilediklerini belirterek, “Bunun için de özellikle anne ve babalara çok iş düşüyor” diye konuştu.
Derbent İlçe Müftüsü Mehmet Ak, cami görevlilerinin böyle güzel ve örnek bir kampanyayı hayata geçirmesinden dolayı çok duygulandıklarını belirterek, “Bir kısım öğrenciler Uludağ’da veya başka yerlerde kayak yapıp tatil yaparken, bizim yavrularımız camide namaza gittiler, namaz surelerini ve Kur’an-ı öğrendiler, güzel oldu. Hepinizin huzurunda burada görevlilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu ortamı hazırladılar, çocuklarımızı camiye ısındırdılar. Çocuklarımıza bakarak babaları da sabah ve yatsı namazına gelip devam etmişler. Bundan çok büyük mutluluk duyduk. İnşallah çocuklar bu vesileyle namazlarını aksatmadan devam ettirirler diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, ülkemizin maddi kalkınması kadar manevi kalkınmaya da ihtiyacı olduğunu dile getirerek, “Özellikle ağaç yaşken eğilir, mantığı ile genç yaştaki küçük çocuklarımızın sabah namazlarını 15 tatil boyunca aksatmadan kılmaları, bu tablet bilgisayar ödülünü fazlasıyla hak ettiklerini gösteriyor. Bu manevi gelişmeler, ülkemizin gelişmesine de önemli katkılar sağlayacaktır. Her zaman büyükler değil, bazen böyle küçükler de büyüklerine örnek oluyor” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Akyazıcı ise, öğrencilerinin tatil dönemini zararlı alışkanlıklarla, vakitlerini boş geçirmektense bu şekilde manevi bir olgunluğa eriştiğini söyledi.
Törenin ardından kampanyada ödül kazanan öğrenci ve gençlere, protokol mensupları tarafından tablet bilgisayar ve MP3 ödülleri verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA