• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tatil ruhsatları yenileniyor
04 Ocak 2011 Salı 11:19

Tatil ruhsatları yenileniyor

Pazar günleri faaliyet gösteren işyerlerinin Hafta Tatili Ruhsatını 31 Ocak 2010 tarihine kadar yenilemeleri gerekiyor.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı ile Pazar günleri faaliyet gösteren işyerlerinin Hafta Tatili Ruhsatı konusunda denetimlerini sürdürüyor.

Hafta Tatili Ruhsatının 1 - 31 ocak tarihleri arasında yenilenmesi gerektiğini belirten Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Rahim Kesmez,  "Hafta tatil ruhsatını yenileyecek işyeri sahiplerinin Zabıta Müdürlüğümüze başvurmaları ve işlemlerini yaptırmaları gerekiyor. 394 sayılı Hafta Tatili Kanunu’na göre Pazar günleri faaliyet gösteren bütün işyerlerinin belediyeden Hafta Tatili Ruhsatı almaları zorunludur. Hafta tatil ruhsatının geçerlilik süresi Aralık ayı sonuna kadardır ve her yıl Ocak ayında yenilenmesi gerekmektedir. Bu nedenle hafta sonu çalışan işyerlerinin Hafta Tatili Ruhsatlarını yenilemeleri konusunda esnafımıza yönelik uyarılarımız sürmektedir. Hafta sonu çalıştığı halde bu ruhsatı almayan işyerlerine gerekli yasal işlemler uygulanacaktır” dedi.

İşyeri sahiplerinin mağdur duruma düşmemeleri için en kısa zamanda Et Kombinası içerisinde bulunan Zabıta Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Hafta Tatili Ruhsatı başvurusu için kimlik fotokopisi, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Fotokopisi ile geçmiş yıla ait Hafta Tatil Ruhsatının aslı gerekiyor. Ayrıntılı bilgi için 350 2540 nolu telefona müracaat edilebilir.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA