• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tatbikat nefes kesti
01 Aralık 2010 Çarşamba 17:03

Tatbikat nefes kesti

Konya Numune Hastanesi'nde yapılan hastane afet planı ve sivil savunma tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Konya Numune Hastanesi'nde yapılan hastane afet planı ve sivil savunma tatbikatı gerçeğini aratmadı.
 
Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Numune Hastanesi tarafından hastane afet planı ve sivil savunma tatbikatı yapıldı. Numune Hastanesi'nin bahçesinde yapılan tatbikata İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, İl Emniyet Müdür Vekili Kenan Özgür, Başhekim Halil İbrahim Topatan, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri, emniyet güçleri, hastane personeli ile öğrencilerden oluşan 90 kişilik ekip katıldı. Tatbikatta bir afet sonrasında hastanede sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramadan verilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Başhekim Halil İbrahim Topatan, "Afetler olumsuz olaylardır. Bu tip olaylarda personelimizle ortaya çıkacak olumsuzlukları en aza indirmek istiyoruz. Onun içinde bugün burada bu tatbikatı gerçekleştirdik" dedi.
 
Tatbikat gereği bir patlama olmasının ardından göçük meydana geldi ve yangın çıktı. Emniyet güçleri çevre güvenliğini alırken, ilk yardım ekipleri ambulanslarla yaralıları taşıdı. Daha sonra göçük altında sıkışanlar Sivil Savunma ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından kurtarıldı. Hastane personeli ile itfaiye ekipleri de çıkan yangını söndürürken, UMKE ekibi dördüncü katta senaryo gereği yaralı olan kişileri sedyeye bağlayarak halatla aşağı indirdi. Son olarak ise UMKE personeli Türk bayrağı ile binadan aşağı indi.
 
Tatbikatlarla eksikliklerin giderildiğinin altını çizen Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, "4 yıldır bu tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Bu senaryoların tatbikatta kalmasını istiyoruz. Ülkemizdeki çeşitli hastanelerde elektrik ve benzeri konulardan yangın çıkabiliyor. Hem bu konulara dikkat çekmek, hem de hastanede koordinasyonun olup olmadığını yerinde kontrol etmek için yapıyoruz. Bugün başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA