• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Taşıt sahiplerinin dikkatine!
18 Haziran 2009 Perşembe 14:57

Taşıt sahiplerinin dikkatine!

Karayolu taşıma yönetmeliği yeniden hazırlandı. İşte yeni değişiklikler...
Karayolu taşıma yönetmeliği yeniden hazırlandı. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, 2004 yılında çıkarılan yönetmeliğin sektör temsilcileri ve meslek odalarının talepleri doğrultusunda yeniden düzenlendiğini söyledi.
 
2004 yılında çıkarılan yönetmeliğin değişikliği konusunda Oda olarak görüş belirttiklerini söyleyen Üzülmez, “Yürürlüğe giren yeni yönetmelik üyelerimizin talepleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Sektör lehine düzenlenen maddelerle birlikte yönetmeliğin tamamında köklü değişikliklere gidilmiştir” dedi.
 
Başkan Üzülmez, K Yetki Belgesi’ndeki yeni değişiklikleri maddeler halinde şöyle sıraladı:  

“-Oto kurtarıcı, vinç gibi taşıtların K1 yetki belgesi alabilmesi için istenen asgari kapasite şartı kaldırıldı.

 
- K yetki belgesi sahipleri, sahip oldukları yetki belgesini bir başka yetki belgesiyle değiştirebilecekler.
 
- K yetki belgesi sahibi gerçek kişilerin ölümü halinde kanuni mirasçıları veya onlar adına yetkili olanlar, bu durumu 180 gün içinde Bakanlığa bildirme zorunluluğu getirildi.
 
- Gerçek kişilerde, yetki belgesi sahibinin talebi üzerine;  yetki belgesinin anne, baba ve çocukların adına düzenlenebileceğine dair madde; eşi ve kardeşleri adına da düzenlenebileceği şeklinde değiştirldi.
 - K1, K3 türü yetki belgeleri eki taşıt belgelerine asgari kapasitenin dışında kaydedilecek taşıtlar için aranan yaş şartı kaldırıldı.
 
- K yetki belgesi sahipleri yalnız özmal taşıtları, taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilecekler.
 
- Bakanlıkça verilen yetki belgeleri ve taşıt kartları, yönetmelikçe belirtilen ücret karşılığında alınacak. Yetki belgesinin yenilenmesinde ve zayiinde ise ücretin % 15'i ödenecek.
 
- K türü yetki belgesi sahibi tüzel kişiler, kapasite (istiap haddi) ve sermaye şartını tamamlama zorunluluğu 31.12.2009 tarihine kadar uzatıldı.”

 

Yeniden hazırlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin detaylı bilgilerinin www.kto.org.tr adresinden alınabileceği bildirildi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA