• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Taşınabilir evler yok satıyor
22 Ağustos 2010 Pazar 23:57

Taşınabilir evler yok satıyor

8 bin liradan başlayan fiyatları ve bazı bankaların kredi vermeye başlaması gibi kolaylıkları nedeniyle taşınabilir evler artık yok satıyor

Firmalar bir yıllık satışı, tek bir yaz sezonu gerçekleştirdi. Pazarın öncü markalarından Nestavilla'nın yöneticisi Özgül Yücel, siparişlerde ciddi artış olduğunu söyledi.

Bir zamanlar şantiyelerdeki inşaat işçileri ve deprem, sel gibi afet mağdurlarının geçici yaşam yerleri olarak bilinen prefabrik-taşınabilir evler, yazlık konut taleplerine de cevap veriyor. Türkiye Katılım Bankası'nın bu yıl, iskan alındıktan sonra konut sahibine kredi vermeye başlamasının da etkisiyle, fiyatları 8 bin liradan başlayan bu evler yok satmaya başladı. Hatta firmalar bir yıllık satışı bu yaz sezonu gerçekleştirdi. Sektörün önde gelen isimleri, bir zamanlar ayda 10 konut satan firmaların bile artık 30 konut satmaya başladığını belirtiyor. Taşınabilir evler, arsası olanların 4 gün ile 45 gün içinde müstakil ev sahibi olmasını sağlıyor.

Vefa Group bünyesinde bulunan Nestavilla'nın Kurumsal Satış Yöneticisi Özgül Yücel, nisandan itibaren siparişlerde ciddi artış olduğunu söyledi. Konutların ömrünün 30-35 yılı bulduğunu belirten Yücel, showroomda 10 farklı binayı yakından görme imkanı sunduklarını açıkladı.

ŞANTİYE BİNASI SATANLAR VAR   

Piyasada şantiye binalarının da prefabrik konut diye satıldığı eleştirisinde bulunan Yücel, tüketicileri alacakları konutu iyi incelemeleri ve özelliklerini araştırmaları konusunda uyardı. Yücel "Showrooma gelerek ürünlerimizi gören müşterilerimizin izlenimleri baştan sona değişiyor. Çünkü piyasada yaşam konteynerlerinin bile prefabrike konut diye sunulmaya çalışılıyor. Oysa biz bir konutta bulunması gereken estetik ve konfor şartlarından taviz vermiyoruz" dedi.

PRATİK HAZIR KONUT

Nestavilla olarak farkı ortaya koyabilmek için kendilerini "Pratik Hazır Konut" olarak tanımladıklarını anlatan Yücel, talebin her yıl yüzde 20 oranında arttığıını, metrekare fiyatının ortalama 400 lira seviyesinde bulunduğunu söyledi.  Yücel "47 ile 156 metrekare arasında projelerimiz var. Fiyatlar 23 bin ile 72 bin TL arasında. Ancak müşteri talebine göre farklı büyüklüklere sahip projeler de üretilebiliyor" dedi.

YAYLAYA DA ÇIKTIK

Türkiye'nin her yerine uygun konut ürettiklerini anlatan Özgül Yücel,  en çok Şile, Ağva, Tuzla, Tekirdağ, Çanakkale ve İzmir'e ev kurduklarını belirten Yücel, Samsun yaylalarında bile var olduklarını anlattı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA