• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Taşeronda başvuru 600 bini aştı
15 Şubat 2018 Perşembe 11:18

Taşeronda başvuru 600 bini aştı

11 Ocak’ta başvuruları tamamlanan taşeron işçilerin kadroya geçişi için yapılan başvuru sayısı 600 bini aştı. Güvenlik soruşturmasından geçer not alanların kadroya geçiş süreci de başladı.

Taşeron işçilerin kadroya geçişinde başvurular 11 Ocak’ta tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 10 günde başvuru sayısının 600 bini aştığını söyledi.

Söz konusu rakamın artacağını aktaran Sarıeroğlu, “Bölge müdürlüklerinin başvuruları henüz yansımadı. Biz başvuru yapma konusunda bir sınırlama koymadık. Bu yüzden herkes başvuru yapabildi. 4 Aralık 2017’ye kadar taşeron statüsünde olan ve başvuru hakkı bulunanların başvurusu kabul edildi. Buna uymayanlarınki reddedildi” dedi. Sarıeroğlu, Çalışma Bakanlığı’nda taşeron işçinin kadroya geçebilmesi için tüm il ve ilçe müdürlüklerinde sözlü sınav yapılacağını da bildirdi.

Kadroya geçişler başladı

Başvuruları kabul edilebilecek şartları kapsayan taşeron işçiler hakkında güvenlik soruşturmaları da başladı. Soruşturmayı tamamlayan kurumlar, kadroya geçiş sürecini başlattı. Bu çerçevede tespit komisyonları, daimi işçi kadrosuna geçiş başvurularının sonuçlarını açıklamaya devam ederken kadro bekleyen işçiler bağlı bulundukları idarelerin resmi internet siteleri üzerinden sonucu takip edebiliyor.

Memur anne babalara müjde

Öte yandan, yaklaşık 1 milyon memur annenin beklediği yarı zamanlı çalışma ile ilgili düzenlemedede sona gelindi. Memur annenin, doğum izni bittikten sonra yarım gün çalışıp tam gün maaş alacağı düzenlemenin çok yakında Başbakanlık’a gönderileceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, ilgili bakanlıklardan gelecek bilginin ardından tekrar güncellenecek olan düzenleme sadece memur anneleri değil eşi doğum yapan memur babaları da kapsayacak.

KAYNAK:YENİŞAFAK

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA