• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu tanıtımı
22 Mayıs 2012 Salı 15:36

Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu tanıtımı

Mevlana Üniversitesi Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğunun tanıtım programı 21 Mayıs akşamı Mevlana Üniversitesi fuaye alanında görkemli bir programla gerçekleşti.
Mevlana Üniversitesi Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu’nun tanıtım programı 21 Mayıs akşamı Mevlana Üniversitesi fuaye alanında görkemli bir programla gerçekleşti.
Program açılış konuşmasını yapan Mevlana Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Bahattin ADAM “ …yıllardır anlatıldığı ve bizimde teven ve kerhen işittiğimiz gibi Cenab-ı  Hz. Pir Mevlana Celaleddin-i Rumi asla bir hümanist filozofu değildir. Eğer onu bizler bir sıfatla tavsif edeceksek şayet bu ancak ve ancak onun büyük bir İslam âlimi olduğu eserlerinin de İslam’ın ve Kuran’ın tefsiri olduğu doğrultusundadır. Onun hayatında sünnet, hadis ve Kuran’dan başka bir şey yoktur.
Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin, tasavvuf ve semanın da doğru anlatılması ve doğru anlaşılması sağlamak da Mevlana Üniversitesi, Mevlana Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin bir görevidir. Bundan yola çıkarak 30.04.2012 tarihinde Mevlana Üniversitesi, Mevlana Sosyal Araştırmalar Merkezi bünyesinde Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu kurulmuştur. Mevlana Sosyal Araştırmalar Merkezi yapacağı bilimsel çalışmalarla Mevlevi düşüncesini sağlam ve kitabi kaynaklar üzerinde yaşatmaya devam edecek, Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu da çok mühim bir kültür unsurumuz olan Tasavvuf Musikisi ve Sema’yı hakikatine ve ruhuna uygun olarak yaşatacak, halkımıza vereceği eğitimlerle semazen ve mutriban yetiştirecek bu vesileyle bu milletin kültürel değerlerine katkıda bulunacaktır.
Mevlana Üniversitesi,  Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu’nun hayırlara vesile olmasını temenni ederim…” dedi. Mevlana Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şadi AYDIN  Hz. Mevlana’nın eserleri hakkında bilgi verdikten sonra Mesnevi’den bir bölüm açıkladı. Program,  Mevlana Üniversitesi Tasavvuf Musikisinin seslendirdiği parçalar ve Sema Topluluğu’nun Sema Ayin-i Şerifi ile sona erdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA