• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tasarının tümü üzerindeki görüşmelere başlandı
21 Şubat 2015 Cumartesi 10:06

Tasarının tümü üzerindeki görüşmelere başlandı

TBMM'de kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler başladı.

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler başladı.

Genel Kurul'da, muhalefet partisi grup başkanvekilleri, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın dün yaptığı konuşmayı anımsatarak, sözlerini düzeltmesini ve özür dilemesini istediler.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, dün gece yaptığı konuşmada kullandığı ifadelerin tamamı dinlenmeden cımbızla bir cümlesinin alındığını, konuşmasının tam içeriğine bakılırsa "suç işlemeye eğilimli" ifadesiyle kastının muhalefet olmadığının açık ve net olarak ortaya çıkacağını kaydetti.

Dün yaptığı konuşmayı tutanaklardan tekrarlayan Aydın, "Suç işlemeye eğilimli kişilerden kastımın yakıp yıkan vandallar olduğunu göreceklerdir. Burada kastımın muhalefet olmadığı açık ve ortadadır. Keşke konuşmamın tamamını dinlenseydi kastımın suçlulara yönelik olduğu, vandalizm yapanların bu kanundan rahatsız olabileceğidir" dedi.

Bu konuşmanın ardından, muhalefet temsilcileri, Aydın'ın dünkü konuşmayı tekrarladığını belirterek, sataşma nedeniyle söz istediler.

Aydın, yeniden söz alarak, "Kastımın bu olmamasına rağmen, kimi kastettiğimi belirtmeme rağmen sözlerimden incinen arkadaşlarım varsa özür dilemek bir erdemdir, özür dilemeyi biliriz" diye konuştu.

Muhalefet milletvekillerinin "özür dilemediği" yönündeki itirazları üzerine Aydın, "Özür dilemenin bir erdem olduğunu ifade ettim ve özür de diliyorum" dedi.

Usul tartışmaları sırasında söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, konuşması sırasında AK Parti milletvekillerinin kendisine sırtlarını dönmeleri üzerine "Arkanızı fena dönmüşsünüz. 'Kim Kardashian'a mı benziyorsunuz?' diyeceğim ama… Sizin protesto anlayışınızı da biliyoruz. Bakın, bu hakaret yapılırken İstanbul Üniversitesi, bütün hukuk fakülteleri, bütün herkes bu yasaya karşı çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Kaplan'ın bu sözleri gülüşmelere neden oldu.

"Açıkça hakaret öngörülmüştür"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçişleri Bakanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı'nın kendisine atfen "laf kurnazlığı yaptığı" yönünde yazılı açıklama yaptığını belirterek, "Bununla açıkça hakaret öngörülmüştür. Bu kamu görevlisi kimse ortaya çıkarılsın, hükümet sırasındaysa Genel Kurul'u terk etsin" dedi.

Daha sonra Yakut, tasarının tümü üzerinde HDP, MHP ve CHP'li konuşmacıları kürsüye çağırdı. Konuşmacıların kürsüye gelmemesi üzerine, AK Parti Grubu adına tasarının tümü üzerinde Grup Başkanvekili Naci Bostancı söz aldı.

HDP'li Zozani de bu sırada kürsüye yöneldi. AK Parti'li milletvekilleri de kürsüye gidince tartışma yaşandı ve AK Parti'li milletvekilleri kürsünün etrafını sardı. Bunun üzerine Yakut, birleşime ara verdi.

Bostancı verilen arada, bir süre kürsüden ayrılmadı.

Aranın ardından Bostancı, nihayet tasarının görüşülmeye başladığını belirterek, rasyonel katkı sunacak herkese teşekkür etti. Bostancı'nın kısa konuşmasının ardından Yakut, yeniden birleşime ara verdi.

Aranın ardından, komisyon ve hükümetin yerine oturmaması üzerine, Yakut, birleşimi bugün saat 14.00'te toplamak üzere kapattı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA