• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Taş atan çocuklara rekor ceza
02 Aralık 2012 Pazar 09:57

Taş atan çocuklara rekor ceza

Yaşları 18'den küçük 3 sanığa 15 ile 20 yıl arasında hapis cezası verildi. Çocukların avukatı: Bu rekor bir ceza

Mersin'de 4 farklı sokak eyleminde polislere taş ve molotof atmanın yanısıra örgüt üyeliği suçlamalarıyla Mersin 2. Çocuk Mahkemesi'nde yargılanan yaşları 18'den küçük 3 sanığa ceza verildi.

Sanıklardan S.E.'ye 20 yıl, H.A.'ya 15 yıl, S.D.'ye ise 16 yıl hapis cezası verilirken, mahkeme cezaları ertelemedi. Çocukların avukatı Eyüp Sabri Öncel, "Bu rekor bir ceza. Çocuklara bu kadar ceza verilmesi kabul edilemez" dedi.

Mersin'de 4 farklı sokak eyleminde yer alan ve "Örgüt üyeliği", "Örgüt propagandası", "Kamu malına zarar verme", "Polise direnme", "Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet" ve "Tehlikeli madde bulundurma" suçlamasıyla Mersin 2.Çocuk Mahkemesi'nde yargılanan 3 çocuk için karar duruşması yapıldı.

Karar duruşmasına, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan çocuklar katılmazken, çocukları Avukat Eyüp Sabri Öncel temsil etti. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.E.'ye 11.05 2011 tarihinde yapılan eylemlerle ilgili olarak 20 yıl hapis ve 85 bin TL para cezası, H.A.'ya 15 yıl hapis ve 65 bin TL para cezası, S.D.'ye ise 16 yıl hapis ve 65 bin TL de para cezası verdi. Mahkeme, cezaları ertelemedi.

AVUKAT: "BU REKOR CEZALAR KABUL EDİLEMEZ"

Çocukların avukatı Eyüp Sabri Öncel, "Bu cezaları beklemiyorduk. Bu rekor bir ceza. Çocuklara bu kadar ceza verilmesi kabul edilemez. Verilen cezalar çocuk hakları sözleşmelerine ve AİHM'e aykırı. Cezalara itiraz edeceğiz ve temyiz edeceğiz. Zaten adı da üstünde suça sürüklenen çocuk" şeklinde konuştu

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA