• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tartışamalı maçtan kazanan çıkmadı
17 Kasım 2012 Cumartesi 23:42

Tartışamalı maçtan kazanan çıkmadı

Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta mücadelesinde Eskişehirspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk ederken karşılaşmadan 3 puan çıkmadı.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında ligin tepesini etkileyen mücadelede Eskişehirspor, ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşma iki ekibin 1-1'lik beraberliği ile sona erdi. Ev sahibi Eskişehirspor'un golünü 45. dakikada penaltıdan Necati Ateş kaydederken, Fenerbahçe'nin golü ise 57. dakikasında Moussa Sow'un rövaşatasından geldi. Karşılaşmada Fenerbahçeli Caner Erkin karşılaşmanın 27. dakikasında hakem Fırat Aydınus tarafından kırmızı kart ile oyundan atıldı.

Fenerbahçe bu sonuçla ligdeki puanını 20'ye çıkarırken, lider Galatasaray ile puanını eşitleme şansını kaçırmış oldu. Eskişehirspor ise puanını 18'e çıkararak Fenerbahçe'yi 2 puan geriden takip etti.

İYİLEŞEN VOLKAN 11'DE
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman sakat olan kaleci Volkan'a ilk 11'de yer verdi. Kocaman, Stoch'u ise yedek futbolcular arasında sahaya çıkardı. Eskişehirspor'da ise ülkesinin milli takım kampına katılıp gelen defans oyuncusu Akaminko, yedekler arasında oturdu. Teknik direktör Ersun Yanal, Akaminko'nun yerine Veysel Sarı'ya ilk 11'e şans verdi.

MAÇ KONTROLLÜ BAŞLADI
Eskişehir Atatürk Stadı'nda iki takım da oyuna kontrollü başlamayı tercih ederken, ilk yarının ilk 20 dakikalık bölümünde karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Fenerbahçe'de Moussa Sow, hücumda etkili bir görüntü çizmesine rağmen, Eskişeihrspor savunması arasında yalnız kalmaktan kurtulamadı. Kuyt'ın hemen arkasında görev yapan Kuyt ise bu bölümlerde Eskişehirli sporcuların markajı altında etkili olamadı.

CANER TAKIMINI 10 KİŞİ BIRAKTI
Karşılaşmanın 26. dakikasında Fenerbahçe'de Caner hava topu mücadelesi sonrasında faul bekledi ancak Fırat Aydınus oyunu devam ettirince Caner hakeme bir şeyler söyledi ve sonrasında kırmızı kart gördü. Bu karttan sonra Fenerbahçe 10 kişi mücadeleye devam ederken, sarı lacivertli takımın hücum gücünde bâriz bir azalma görüldü. Bu dakikadan sonra Eskişehir, Fenerbahçe yarı sahasına daha çok adamla gelmeye başlarken, sarı lacivertli takımın orta sahasında Raul Meireless, orta alanda yaptığı kritik müdahelerle, takımının daha fazla tehlikeli atakla karşılaşmasını önledi.

İLK GOL UZATMALARDA GELDİ
İlk yarının son 15 dakikalık bölümünde Fenerbahçe'nin etkisizliği devam ederken, Eskişehirspor, Tello, Camar ve Necati üçlüsüyle Fenerbahçe ceza alanında tehlikeli pozisyonlar bulmaya başladı. Bu pozisyonlarda Fenerbahçe kalecisi Volkan üztüne gelen topları başarılı şekilde uzaklaştırmayı başarırken, devrenin bitimine saniyeler kala Eskişehirspor'da Alper'in ara pasında Kamara ceza sahasında Hasan Ali'nin müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve Fırat Aydınus beyaz noktayı işaret etti. Penaltıyı gole çeviren Necati Ateş, takımının soyunma odasına 1-0 önde gitmesini sağladı.

İKİNCİ YARI HIZLI BAŞLADI
Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım oyuncuları, ilk yarının aksine karşılaşmaya daha istekli başlarkeni Eskişehirspor'da Diego'nun sağ kanattan getirdiği toplarda Eskişehir forvetleri ardarda pozisyonlar bulmaya başlarken, Necati Ateş ve Kamara, boş pozisyonlarda şutlarını Volkan'a nişanlayında Eskişehirspor bu pozisyonlardan gol çıkaramadı. Fenebahçe'de ise 52. dakikada sol kanattan Baroni'nin getirdiği topa boş pozisyonda Meireles vurdu ancak Sow'a çarpan top ağlara gitmedi.

SOW'DAN MUHTEŞEM RÖVAŞATA
Fenerbahçe'nin Eskişehirspor karşısında en ekili futbolcusu olarak göze çarpan Moussa Sow, Eskişehirspor savunması arkasına yaprığı koşularla rakibi zor durumda bırakmaya başlarken beraberlik golü yine Senegalli oyuncunun sağ kanattan Kuyt'ın ceza alanına yaptığı ortaya muhteşem rövaşata vuruşuyla geldi. Fenerbahçe bu golle 57. dakikadA skoru 1-1'e getirmeyi başardı.

70'DE OYUN HAREKETLENDİ
İkinci yarının 70. dakikasına kadar oyun ortada devam ederken, karşılaşmada orta saha mücadelesi daha sertlemşmeye başladı. Karşılaşmanın 27. dakikasından beri 10 kişi oynayan Fenerbahçe, Eskişehirspor kalesine çok fazla gidemesede, gittiği zaman kaliteli futbolcularının insiyatif almasıyla Eskişehirspor kalesinde tehlikeli olmaya başladı. Özellikle Sow, Kuyt ve Meireless'in bu bölümdeki performansı ile sarı lacivertli takım deplasmanda gol pozisyonları bulmaya başladı. Eskişehirspor ise Fenerbahçe'nin boş döndüğü ataklar sonrasında hızlı kontraataklara çıkarak Fenerbahçe kalesinde gol aradı.

SON ÇABALAR...
İkinci yarının son 10 dakikalık bölümünde iki takımda beraberliğe razı bir görüntü çizmeye başlarken, oyunda daha çok top çevirmeye başladılar. Kanatları daha çok kullanmaya başlayan iki ekip, bindirmelerde rakip savunmanın dengesini bozmaya çalıştılar. Karşılaşmanın son dakikalarına 1-1'lik eşitlikle giyen iki ekip hakemin bitiş düdüğüne kadar başka gol bulamayınca karşılaşmadan beraberlikle ayrıldılar.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA