• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarımsal destek ödemeleri başlıyor
05 Mart 2012 Pazartesi 13:38

Tarımsal destek ödemeleri başlıyor

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Konya Üniversitesi'nin isminin Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmesi ile ilgili kanun teklifini imzaladıklarını ve önümüzdeki günlerde mecli
AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Konya Üniversitesi'nin isminin Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmesi ile ilgili kanun teklifini imzaladıklarını ve önümüzdeki günlerde meclisin taktirine sunulacağını söyledi.     
Yerlikaya, AK Parti İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, daha önceki yıllarda da Cumhurbaşkanları ve başbakanların isimlerinin değişik üniversitelere verildiğini hatırlattı.
    
Rize'de Recep Tayyip Erdoğan ve Kayseri'de de Abdullah Gül Üniversitesi olacağını dile getiren Yerlikaya, ''Konya Üniversitesi'nin isminin Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmesi ile ilgili kanun teklifini imzaladık ve önümüzdeki günlerde meclisin taktirine sunulacaktır'' dedi.
    
Erbakan'ın Konya'ya ve ülkeye büyük emekleri geçmiş siyasi bir lider olduğunu belirten Yerlikaya, ''Sıfırdan başlayıp başbakanlığa kadar gelebilen Necmettin Erbakan hocamızın ismi, hocamıza vefa borcu olarak bu üniversitemize verilecektir'' diye konuştu.
    
Yerlikaya, çiftçilere verilen tarımsal destek ödemelerinin ilk kademesinin bugün itibariyle başladığını ifade etti.
Hükümetin kat sayılarının kaldırılması ile ilgili çalışması neticesinde mesleki eğitimlerin yeniden canlandığını ve 4+4+4 şeklindeki zorunlu eğitimin temelinde de bunun yattığını vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti:
''Çalıştay'a muhalefetten milletvekillerinden gelen olsaydı bunları göreceklerdi. CHP, seçim zamanlarında doğruyu söyler, seçimden biraz uzaklaşınca da şaşmaya başlar. Milletin kültürel değerleri, dini inançlarıyla uğraşmaya başladı. Döndürdü dolaştırdı mesleki eğitimle ilgili konuyu, imam hatiplerin, Kur'an kurslarının açılmasına indirgemeye çalıştı. Buradaki amaç mesleki eğitimin geliştirilmesidir. Dünyadaki trend de budur. CHP'ye son çağrımızı yapalım, 'gene yanlış yola giriyor'. Seçimlerden biraz uzaklaştık diye bu şekilde milletin değerleriyle inançlarıyla uğraşıyor, bu yol çıkar yol değildir.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA