• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarım işçilerinin zorlu yaşamı
26 Haziran 2016 Pazar 12:57

Tarım işçilerinin zorlu yaşamı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan ekmek parası için Hatay'a gelen mevsimlik tarım işçileri, sıcak havaya rağmen ekmek parası için ter döküyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan ekmek parası için Hatay'a gelen mevsimliktarım işçileri, sıcak havaya rağmen ekmek parası için ter döküyor.

Ramazan ayında, çoğu zaman 40 dereceyi aşan, boğucu sıcak altında çalışmalarını sürdüren, günün yarısını Hatay'daki tarlalarda diğer yarısını ise barındıkları çadırlarda geçiren işçiler için yaşam, çadır ve tarladan ibaret.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kaldıkları çadırlardan çocuklarıyla birlikte tarlaların yolunu tutan işçiler, soğan tarlalarında akşama kadar ter döküyor.

Amik Ovası'ndaki tarlada soğan toplayan Şanlıurfalı tarım işçisi Mehmet Gözkıran, "Eğer burada çalışmazsak aç kalacağız. Mecburen ailemize ekmek götürmek için çalışıyoruz. Sabahın erken saatlerinde tarlalara gelerek akşamın geç saatlerine kadar günlük 45 lira kazanıyoruz.'' diye konuştu.

Ramazan Bayramı'nda sadece iki gün tatil yaparak işlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini anlatan Gözkıran, kavurucu sıcak altında çalışmanın zor olduğunu, bazı işçilerin sıcak havaya rağmen orucunu tutmaya çalıştığını kaydetti.

10 yıldır bayramı tarlada geçiriyor

İşçilerden Abdurrahman Erdem de 8 kişilik ailesiyle 10 yıldan beri soğan ve narenciye bahçelerinde çalıştığını söyledi.

Şanlıurfa'da seyyar satıcılık yaptığını, işleri iyi gitmediğinden ailesiyle mevsimlik gurbete geldiklerini ifade eden Erdem, "Ramazan Bayramı'nı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Kurban Bayramı'nı da Ankara Polatlı'da geçiriyoruz. 10 yıldır bayramımızı tarlada çadırlarda geçiriyoruz. İşimiz çok zor olsa da ekmek parası için çalışmak zorundayız." dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA