• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarım ekipmanlarına yüzde 50 destek
18 Mart 2010 Perşembe 10:09

Tarım ekipmanlarına yüzde 50 destek

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından makine ve ekipman alımları tutarlarının yüzde 50'sinehibe yoluyla destek verilecek.

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan makine ve ekipman alımları tutarlarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek.
    

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
    

Tebliğ ile tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
    

Program kapsamında yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek yatırımlar şöyle:''Arıza direkt ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanları, balya makinesi, basınçlı suluma sistemi, canlı balık nakil tankı, çayır biçme makinesi, çeltik fide dikim makinesi, el traktörü, file sistemi kurulması, biçer bağlar, hububat harman makinesi, lazerli tesviye aleti, mısır hasat tablası, mibzer, motorlu tırpan, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör, rüzgar makinesi, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, soğuk hava tesisatlı taşıma aracı, süt sağlım ünitesi ve soğutma tankı, gübre dağıtma makinesi, taş toplama makinesi, diskaro-goble, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi, koyun kırkma makinesi, tambur filtre.''
    
     -YATIRIMLARIN TAMAMLANMA SÜRESİ
 
Program çerçevesinde 81 ilde yapılacak başvurular kabul edilecek. Kabul edilen başvurular ile ilgili tarım il müdürlüğü arasında hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, mal alımları en fazla 60 gün içerisinde tamamlanacak. Bu süre içerisinde yatırımcılar tarafından usulüne uygun olarak alımı gerçekleştirilen makine ve ekipmanların montajı ve test işlemlerinin bitirilmesi ve İl Proje Yürütme Birimince tespiti en geç 30 gün içerisinde tamamlanacak.
    

Program 1 Aralık 2010 tarihine kadar tamamlanacak.Başvuru sahibi gerçek ve düzel kişiler söz konusu makine ekipmanlardan sadece birisi için hibe desteği başvurusunda bulunabilecek.
    

Başvuru tekliflerinde, proje sahipleri kendi paylarına düşen ve hibeye esas mal alım tutarlarının yüzde 50'si oranındaki katkı payı ile varsa ayni katkının finansmanı kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumlu olacaklar.
    
     -HİBE DESTEĞİNDEKİ PARASAL SINIR
 
Tarım Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek.
    

Mal alım tutarları piyasa rayiçlerini geçemeyecek. Hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin lirayı geçemeyecek.
    

Basınçlı sulama sistemleri başvurularında gerçek kişiler için 100 bin lira, tüzel kişiler için de 200 bin lirayı aşamayacak. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanacak.
    

Belirlenen usul ve esaslara göre hazırlanan mal alım başvuruları, bugünden itibaren 45 gün içerisinde yatırımın gerçekleşeceği tarım il müdürlüklerine teslim edilecek.
    

Programa yönelik olarak her il için Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen bütçe miktarı kadar başvuruya hibe desteği sağlanacak.
    

Haksız yere yapılan destekleme ödemeleri, ödeme tarihinden itibaren 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun ilgili maddesinde belirtilen gecikme zammı oranları dikkate alınarak hesaplanan kanunu faizi geri alınacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA