• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihimi Konya Sokaklarında Öğreniyorum projesi
13 Ocak 2013 Pazar 10:36

Tarihimi Konya Sokaklarında Öğreniyorum projesi

Merve Büyükkoyuncu Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden Enes Türkyılmaz ve Ergün Manav ve danışman öğretmenleri Serdar Acarın TÜBİTAK için hazırladığı ve Selçuklu Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan...
 Merve Büyükkoyuncu Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden Enes Türkyılmaz ve Ergün Manav ve danışman öğretmenleri Serdar Acar’ın TÜBİTAK için hazırladığı ve Selçuklu Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan”Tarihimi Konya Sokaklarında öğreniyorum” projesinin ilk etabı Şeyh Şamil Mahallesi Kevser Camii önünde Şeyh Şamili tanıtan broşür ve Çerkez pilavı dağıtımı ile gerçekleştirildi.
 “Mensup olduğumuz Türk milleti çok şanlı bir tarihe sahiptir. Bu şanlı tarih içinde çok büyük ve değerli kişiler vardır. Tarihe mal olmuş bu değerli kişilerin veya tarihi olayların unutulmaması için isimleri Konya’mızda mahalle ve sokaklara verilmektedir.” diyen Merve Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Büyükkoyuncu Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden Enes Türkyılmaz ve Ergün Manav; “Şehrimiz bu konuda çök güzel örneklere sahip olmasına rağmen şehir halkı yaşadığı mahallenin veya sokağın isminin farkında bile değildir. Bizim amacımız öncelikle bu isim ve olayların anlaşılmasını sağlamak suretiyle farkındalığı sağlamak ve artırmak, yöneticilerin bu hususa dikkatlerini çekmek, tarihi bir kültür başkenti olan şehrimizin geçmişinde yaşayan ve şehirde izlerini gördüğümüz kişilerin ve şehri etkileyen olayları bugünkü ve yarın ki nesillere tanıtılmasının önemine tarih şuurunun oluşması açısından dikkat çekmek amacıyla  “Tarihimi Konya Sokaklarında öğreniyorum “ konulu bir TÜBİTAK projesi hazırladık”dediler.
 Proje Danışman Öğretmeni Serdar Acar ise “ Projemizin bir bölümünde farkındalığı artırmak ve bu konuyu dikkat çekmekti. Bu bağlamda değerli bir şahsın isminin verildiği Selçuklu da yer alan Şeyh Şamil mahallesini seçtik. Şeyh Şamil Kafkasya’nın özgürlüğü için mücadele verdiği ve Kafkasya’da yaşadığı içinde o yöreye özgü yemeklerinden olan Çerkez Pilavını mahalle halkına Selçuk Belediyesi’nin büyük katkılarıyla dağıtma imkânı bulduk.” Dedi.
 Öğrencilerin hazırladığı proje etkinliğine katılan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “ Merve Büyükkoyuncu Fen ve Anadolu Lisesinin iki öğrencisinin TÜBİTAK için hazırladığı “ Tarihimi Konya Sokaklarından öğreniyorum” projesinden dolayı kendilerini ve okul yöneticilerini kutluyorum. İlimizde birçok cadde ve mahallenin ismi önemli insanlara ait. Bununla ilgili farkındalığı oluşturmak adına güzel bir proje yürütülmektedir.”dedi.
 Büyükkoyuncu Lisesi öğrencileri kendi elleriyle Selçuklu İlçe Başkanı Uğur İbrahim Altay’a Çerkez pilavı ikram ederken, aynı zamanda hazırladıkları broşürleri dağıttılar.
 Okul Müdürü Hani Davarcı “ Öğrencilerimizin örnek bir projeye imza atmalarından dolayı memnun olduklarını ve bu proje imza atan öğrenci ve öğretmenleri kutladığı söyledi. Ayrıca bu projenin hayata geçmesi için katkılarda bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA