• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihi vazifeden ne AK Parti ne de CHP kaçmamalı
12 Ağustos 2015 Çarşamba 22:49

'Tarihi vazifeden ne AK Parti ne de CHP kaçmamalı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu tarihi demokrasi vazifesinden ne AKP ne de CHP kaçmamalı, gevşekliğe ve bozgunculuğa prim vermemelidir" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklamasında, ülkenin kanlı, karanlık ve kahredici bir çıkmazda adeta çırpındığını savunarak, "milli güvenlik duvarları birer birer yıkılırken, milli birlik ve bin yıllık kardeşlik hissiyatının yoğun saldırı ve şiddetli hasarlardan dolayı travma geçirdiğini" öne sürdü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bağımsız ve kendi ayakları üzerinde durmasının önemine işaret eden Bahçeli, AK Parti-CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine ilişkin de değerlendirmede bulundu.

Hükümeti kurma görevi Sayın Davutoğlu’ndadır. En güçlü ve muhtemel koalisyon ortağı olarak da CHP ön plandadır. AKP-CHP arasındaki görüşmeleri sabote etmek, kurulması an meselesi bir koalisyon hükümetini dinamitleyerek, seçimlerin yenilenmesine çalışmak milli iradeye savaş açmakla özdeştir."

"Bu tarihi demokrasi vazifesinden ne AKP ne de CHP kaçmamalı"

AK Parti ile CHP'nin, Türkiye'nin bu ateşle çevrili ortamında, ister reform veya icraat isterse de restorasyon hükümeti olsun, hemen bir koalisyon kurmalarını şart gördüklerini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu tarihi demokrasi vazifesinden ne AKP ne de CHP kaçmamalı, gevşekliğe ve bozgunculuğa prim vermemelidir. Sayın Davutoğlu, muhataplarıyla siyasi bagajlarını atarak temas ve diyaloglarını güçlendirmeli ve de CHP'yle koalisyonu yarın, değilse bile cuma namazını müteakip kurmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin samimi beklentisi budur."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA