• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihi otelde restore çalışmaları başladı
22 Şubat 2011 Salı 12:15

Tarihi otelde restore çalışmaları başladı

Meram Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel varlıklarını korumaya ve gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Hatunsaray yolu üzerindeki Pamukçuhanın restorasyonu tamamlanırken Konya İstasyonu ...
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, kısa bir süre önce restore çalışmalarına başlanan İstasyon yanındaki Augustus Otel’de incelemelerde bulundu.
 

Bu çalışmayla uzun yıllar atıl vaziyette duran bir dokuyu da yeniden Konya’ya kazandırmış olacaklarını belirten Başkan Kalaycı, “Konya Gar binasının hemen karşısında yer alan binanın restoresi için mülkiyet sahipleri ile yaptığımız anlaşma gereği binayı aslına uygun bir şekilde yeniden düzenliyoruz. 1890’lı yıllarda Bağdat tren seferlerinin başladığı dönemde yapılan ve uzun yıllar Augustus Oteli olarak kullanılan bu tarihi binanın tekrar ayağa kaldırılması için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Kalaycı, “Bina 2 Şubat 2011 tarihinde yapımcı firmaya teslim edildi. Restorasyon ilkeleri doğrultusunda otelin restoresine çatıdan başlandı. Çatının değişmesi gerekiyordu. Bu kapsamda eski kiremitler indirildi ve mevcut çatı söküldü.  Şu anda 1 ve 2. katın sıvaları sökülüyor. Bodrum katın temizliği yapılıyor. Tarihi bina, yapılacak yenileme ile Meram Kültür Evi, Butik otel, Kafeterya ve Restoran olarak hizmet verebilecek” diye konuştu.

Augustus Otel’in tarihi konusunda bir kez daha hatırlatmada bulunan Kalaycı, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Konya Gar Binasının doğusunda bulunan otel, 1895 yılında yapılmıştır. 1924 yılındaki mübadeleden sonra Selanik Vadina’dan gelen Hıfzı Hamide Günas ailesine verilen otel bir süre Askeri Ulaştırma Okulu olarak kullanıldı. 1980’li yıllarda terk edilen yapı cephelerindeki taş işçiliği, barok pencere kemerleri, kemerlerin kilit taşları, demir perforeler 19. yüzyıl Avrupa mimarisinin etkilerini gösterir. Bina 1982 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescil edilmiştir.”

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Şükran Mahallesi’nde bulunan 3 tarihi evle ilgili kamulaştırma işlemleri tamamlandıktan sonra restorasyon çalışmasının da kısa bir süre içerisinde başlayacağını açıkladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA