• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihi mirası koruyan Büyükşehire ödül
21 Kasım 2015 Cumartesi 12:18

Tarihi mirası koruyan Büyükşehir'e ödül

Tarihi Kentler Birliği, II. Kılıçarslan Köşkü Arkeolojik Kazı Alanı ve Kentsel Tasarım projesi için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne Metin Sözen Büyük Ödülü verdi.

Tarihi Kentler Birliği’nin 14 yıldır düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödül töreni çok sayıda davetlinin katılımıyla Antalya’da yapıldı. Törende, II. Kılıçarslan Köşkü Arkeolojik Kazı Alanı ve Kentsel Tasarım projesi ile Metin Sözen Büyük Ödülü Konya Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Ödülü, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek adına İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı aldı.

“ÖDÜLÜN ÖNEMİ BÜYÜK”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, verilen ödül nedeniyle teşekkür ederek, Alaaddin Tepesi ve 2. Kılıçarslan Köşkü’nde yapılan çalışmaların şehir tarihi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Akyürek, II. Kılıçarslan Köşkü Arkeolojik Kazı Alanı ve Kentsel Tasarım projesine verilen ödülün Konya’da tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkma konusunda yaptıkları çalışmalara katkı sağlayacağını dile getirdi.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA