• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihi köprünün önü açılıyor
17 Nisan 2012 Salı 17:27

Tarihi köprünün önü açılıyor

Konyanın Beyşehir ilçesinde 1997 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan, ancak zaman zaman geri planında duran asırlık tarihi köprünün dokusunu bozduğu yönünde eleştirilere uğrayan...
Konya’nın Beyşehir ilçesinde 1997 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan, ancak zaman zaman geri planında duran asırlık tarihi köprünün dokusunu bozduğu yönünde eleştirilere uğrayan Eşrefoğlu Köprüsü, hazırlanan yeni proje devreye girerse artık olmayacak.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1908-1914 yılları arasında yaptırılan asırlık tarihi köprünün önünün açılması için yeni bir proje hazırlayarak Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunduklarını söyledi. Bu projede mevcut yeni köprünün yıkılarak su altından yeni bir köprü sisteminin yapılmasının hedeflendiğini vurgulayan Taşcı, “Aslında çok zor ve maliyetli bir çalışma da olmayacak. Köprünün olduğu yerdeki su kurutulacak. Kurutulduktan sonra açılacak alttaki toprak yapı ve beton sistemiyle bir köprü yapılacak. İstanbul Boğazı’ndaki tüp geçit sistemiyle benzer ama onun gibi masraflı ve büyük bir sistem değil. Bununla ilgili bir talebimiz olacak. Ulaştırma Bakanlığı’na da bu talebimizi bildireceğiz. Bu projeyle ilgili amacımız; Beyşehir’in sembolü olan tarihi Taşköprümüzün önünün açılmasıyla ilgili bir ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır. Yeni köprüyü yapandan, yaptırandan Allah razı olsun. Günümüzde bile hala büyük bir ulaşım ihtiyacını karşılıyor. Ancak, dünya değişiyor ve tarih bilinci de gelişiyor. Bu sebeple tarihi köprünün önünün açılması için mevcut köprünün yıkılıp yerine tüp geçit sistemiyle su altından bir sistemin olmasını istiyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Taşcı, gazetecilerin Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki köprü faciasını hatırlatarak, Beyşehir’deki mevcut yeni köprünün sağlamlığı konusunda herhangi bir şüphe ya da sıkıntı olup olmadığı ile ilgili sorularına ise, “Beyşehir’in yeni köprüsünde herhangi bir yıkılma tehlikesi yok. Çünkü Eşrefoğlu Köprüsü’nün papuçları kazık sistemiyle 15 metre dibe çakıldı. Herhangi bir sıkıntının olması sözkonusu değil. Hiç kimse bu konuda herhangi bir tedirginliğe kapılmasın” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA