• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihi gezerek öğrenecekler
08 Eylül 2011 Perşembe 11:13

Tarihi gezerek öğrenecekler

Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyet Eğitim Gezileri projesi kapsamında 6 bin 500 öğrenciyi Cumhuriyetin kurulmasında önemli yere sahip iller ile buralardaki müze, şehitlik ve anıtları gezdirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen Cumhuriyet Eğitim Gezileri bu yıl 27 Eylül-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Geziye her ilden 80 kişi olmak üzere, 81 il ve KKTC'den ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören toplam 6 bin 500 öğrenci katılacak. Cumhuriyet gezileri çerçevesinde, tarihimizde ve Cumhuriyetin kuruluşunda önemli yere sahip Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Ankara, Afyonkarahisar, Kütahya ve Çanakkale'de bulunan şehitlikler, müzeler, anıtlar, tabyalar, milli parklar ve ören yerleri gezilecek. Öğrenciler otobüslerde tarihi, eğitici film ve belgeseller izleyecek.

Geziye katılacak öğrencilere bayrak, yaka kartı, çanta, şapka, bloknot, tükenmez kalem ve tanıtım kitapçığı dağıtılacak. Geziye katılanlar için paket tur sigorta poliçesi, seyahatsağlıkve ferdi grup kaza sigortası düzenlenecek.

Proje ile öğrencilerin Çanakkale ve milli mücadele destanının önemini kavramaları ve bu yolla milli şuurlarını güçlendirmesi amaçlanıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA