• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihi Eşrefoğlu camisini ziyaret
25 Haziran 2014 Çarşamba 15:47

Tarihi Eşrefoğlu camisini ziyaret

Türkiye’nin değişik illerinden Konya’nın Beyşehir ilçesine gelen öğretmenler ve kamu personeli, tarihi Eşrefoğlu Camisi ve Külliyesi’ni ziyaret ederek tanıma fırsatı buldu.

TÜBİTAK desteği ile Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) yürüttüğü 'Kızıldağ'da Doğa Eğitimi' projesi çerçevesinde Beyşehir Gölü Milli Parkı'nı da gezen katılımcılar, Beyşehir'de tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni ziyaret etti. Tarihi mekanda katılımcılara Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Erdemir cami ve külliyesi hakkında bilgiler verdi.
Yrd. Doç. Dr. Yaşar Erdemir, yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde Beyşehir'e gelen katılımcılara tarihi Eşrefoğlu Camisi'nin yanı sıra yörenin tarihi ve kültürel varlıklarını da tanıttıklarını belirtti. Kendisinin projeye katkı sağlamak amacıyla bölgede bulunduğunu anlatan Erdemir, tarihi Eşrefoğlu Camisi'nin de proje içerisinde detaylı olarak tanıtımının yapılarak, bu mekandan haberi olmayan diğer insanlara da ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Proje ile bu tür mekanları ziyaret eden katılımcıların her yıl değişiklik gösterdiğini aktaran Erdemir, “Dolayısıyla bu tarihi Eşrefoğlu Camisi ve Beyşehir için de bir kazançtır. Her yıl bu proje ile yeni bir gönüllü kültür elçileri Türkiye'nin her yanına gönderilmiş olunuyor” diye konuştu.
Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Ünal ise, proje çerçevesinde Türkiye'de bulunan öğretmen, öğretmen adayları ve kamu çalışanlarını bu bölgeye davet ettiklerini, amaçlarının onlara doğa eğitimi vermekle birlikte, yörenin tarihi kültürel mekanlarını da tanıtmak olduğunu anlattı. Tarihi Eşrefoğlu Camisi'nin de bu mekanlar içerisinde yer aldığını aktaran Ünal, “Isparta'dan bu proje kapsamında her yıl Beyşehir'e geliyor, tarihi Eşrefoğlu Camisi'nin yanısıra Kubadabad Sarayları, Kızkalesi, Köşk Kaplıcaları'nı geziyor, ziyaretler ediyoruz. Türkiye'deki öğretmenlerimizin ve diğer katılımcılarımızın bu mekanları görüp hakkında bilgiler edinmesi çok önemli. Üç gün boyunca buradayız. Şu anda 500'üncü katılımcımız da burada. Türkiye'den her yerden, her branştan öğretmenler geliyor, burayı ziyaret ediyorlar. Buradan bu katılımcıları en güzel bilgilerle görev yaptıkları kendi illerine uğurluyoruz" diye konuştu.
TÜBİTAK desteği ile Süleyman Demirel Üniversitesi’nin müşterek yürüttüğü KDE “Kızıldağ’da Doğa Eğitimi” projesi kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi, SDÜ Orman Fakültesi, Gölcük Tabiat Parkı, Kızıldağ Milli Parkı, Beyşehir Gölü, Dedegöl Dağı, Pınargözü Mağarası, Kubad Abad Sarayı, Eşrefoğlu Camii ve Köşk Kaplıcaları’nı içeren noktalarda 7 gün ve 6 gece sürecek iki eğitim veriliyor.
Öğretmenler, lisans ve lisansüstü öğrenciler ve kamu çalışanlarının katılabildiği ücretsiz eğitimlerde, katılımcıların eğitim sırasındaki konaklama, yemek, eğitim, ulaşım gibi tüm masrafları proje çerçevesinde karşılanıyor.
Eğitim sonrasında katılımcılardan başarılı olanlara "Doğa Eğitimi Sertifikası" veriliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA