• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihi binanın sıvaları sökülünce gerçek ortaya çıktı
09 Ocak 2014 Perşembe 15:50

Tarihi binanın sıvaları sökülünce gerçek ortaya çıktı

Antalya'da 1255 yılında Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan tarihi binanın restorasyon çalışmalarında duvar taşları arasındaki boşlukları açan çalışanlar gözlerine inanamadı.
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 1255 yılında Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan ve tipik bir tekke yapısı olan Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nin faaliyet gösterdiği tarihi binada, tadilat işlemi başlatılacak.
Yeniden projelendirilen tarihi yapının iç ve dış duvar sıvaları sökülüp, alttaki orijinal taşlar gün ışığına çıkarılacak.
DUVAR ARASINDAN KEMİK ÇIKTI
Tadilat öncesi iç ve dış duvarların bazı bölümlerinin sıvası sökülerek sondaj çalışması yapıldı, tarihi binanın beton sıva altında kalan orijinal duvar taşları arasındaki boşluklardan ise çok sayıda kemik parçası, taş kabartma kitabe çıktı. 
 
Binanın yoldan taraf kısmında yapılan kazı çalışması sırasında da kale suru kalıntılarına, bahçe kısmında da Yivli Minare Camisi'ne bağlantılı olduğu sanılan suyolu tespit edildi. 
 
Kitabe ve kemik parçaları, Antalya Müzesi uzmanları tarafından incelemeye alındı. Ortaya çıkan çürümüş kemik parçalarının bir insana, ya da tarihi binanın yapımı aşamasında geniş duvar taşları arasındaki boşlukta sıkışıp kalmış bir ya da iki adet iri yapılı kanatlı hayvana ait olabileceği tahmin ediliyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA